Ştiri locale

Trei noi terenuri de tenis vor fi amenajate la Stadionul Municipal Sfântu Gheorghe

Complexul sportiv din strada Stadionului va fi extins cu 3 terenuri de tenis de câmp, dotate cu nocturne LED alimentate și prin panouri fotovoltaice, care se vor ridica la standardele stabilite de Federația Română de Tenis.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat săptămâna trecută Studiul de fezabilitate al obiectivului de investiții, care prevede amenajarea a două terenuri de tenis de câmp acoperite cu tartan cauciucat, și a unui teren de tenis acoperit cu iarbă artificială, în curtea Stadionului Municipal.

Publicitate

„Municipalitatea este orientată spre dezvoltarea sportivă și creșterea competitivității sportive, spre un stil de viață sănătos și creșterea calității vieții în general. Din acest motiv se fac eforturi de extindere a platformelor sportive de toate tipurile. Prin realizarea proiectului se dorește stimularea interesului pentru activitățile cu caracter sportiv, ridicarea standardului de viață, creșterea numărului de beneficiari care participă la competiții sportive, crearea unui mediu profesionist de practicare a sporturilor de echipă sau individuale (…) Raportul dintre numărul de terenuri de tenis existente și populația (în creștere) doritoare de a practica acest sport fiind unul subunitar, se are în vedere crearea de terenuri noi de tenis care să satisfacă atât condițiile de agrement/antrenament, cât și pe cele profesioniste. Municipiul Sfântu Gheorghe nu dispune de suficiente terenuri de tenis având în vedere concepția de dezvoltare a programelor sportive competitive la nivel local”, motivează Primăria Sfântu Gheorghe.

Tot în cadrul proiectului vor fi amenajate și vestiare de tip container prefabricat, separat pe sexe, fiecare cu o capacitate de minimum 10 persoane/vestiar simultan, care vor fi dotate cu WC și duș, respectiv un container prefabricat pentru personalul administrativ.

De asemenea, vor fi amenajate 6 locuri de parcare pentru autoturisme, iar pentru accesul vehiculelor în incintă au fost proiectate drumuri de acces asfaltate, de la strada Vânătorilor și până la terenurile de tenis.

Accesul către cele 3 terenuri de tenis se va face din strada Vânătorilor, pe lângă terenul de antrenament.

„Se vor respecta dimensiunile standard ale terenului de joc dublu şi ale spațiilor suplimentare pe ambele părți și pe lateralele terenului, astfel încât suprafața generală pentru un teren să aibă dimensiuni cuprinse între (37 x 18) m, conform normativelor în vigoare. Suprafața de joc va fi acoperită cu material special din tartan, respectiv un teren va fi acoperit cu iarbă artificială și va fi marcat corespunzător, în conformitate cu prevederile standardelor Federației Române de Tenis. Fileul va fi montat pe stâlpii de susținere care vor avea dimensiuni standardizate. Pentru a se evita efectul de orbire de fond în zori și în amurg, orientarea terenurilor de joc se va face pe cât posibil pe direcția nord-sud”, se arată în Raportul de specialitate al proiectului.

Întreținerea terenurilor de tenis va fi asigurată prin Sepsi ReKreativ, societatea care administrează bazele de agrement și sportive ale Primăriei, iar sumele necesare pentru întreținere vor fi asigurate din buget local.

Investiția a fost estimată la 1.636.989 lei (TVA inclus), sumă care va fi asigurată din bugetul local al municipiului, iar termenul pentru finalizarea lucrărilor va fi de 12 luni.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio