Ştiri locale

Peste 1.100 de elevi covăsneni înscrişi la Bacalaureat. Pe 28 iunie are loc prima probă

Probele scrise la examenul naţional de Bacalaureat încep luni, 28 iunie, în judeţul Covasna fiind înscrişi la această sesiune 1.152 de absolvenţi de liceu, potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna.

Din totalul candidaţilor înscrişi, 816 provin de la secția maghiară, iar restul de 336 sunt de la secția română, 82% dintre aceştia fiind din promoţia curentă, precizează conducerea IŞJ Covasna.

Publicitate

„Conform Procedurii privind înscrierea la examenul național de Bacalaureat 2021 aprobată de Ministerul Educației, în 4 iunie s-a finalizat înscrierea candidaților pentru sesiunea iunie-iulie 2021. În județul Covasna, în cele 17 licee din județ s-au înscris 1.152 de candidați (…) Dintre aceștia, 988 sunt elevi de clasa a XII-A şi a XIII-a înscriși la începutul anului școlar, în timp ce 164 sunt din promoții anterioare. De asemenea, din totalul celor înscriși, 1.126 de candidați provin de la zi, 5 candidați de la seral, respectiv 21 de la frecvență redusă. Pe filiere, situația se prezintă astfel: 697 de candidați provin de la filiera teoretică, 282 de la filiera tehnologică, iar 173 de candidați provin de la filiera vocațională”, a transmis inspectorul şcolar general, prof. Kiss Imre.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, până în data de 25 iunie se derulerază etapa de echivalare și recunoaștere a competențelor lingvistice și digitale, urmând ca în perioada 28 iunie – 1 iulie să se defășoare probele scrise ale examenului de Bacalaureat, prima probă fiind cea la Limba şi literatura română.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio