Ştiri locale

Toate şcolile gimnaziale din judeţul Covasna au Wi-Fi gratuit prin programul „Wireless Campus”

Toate şcolile gimnaziale din judeţul Covasna au acces la internet wireless printr-un proiect al Ministerului Educației, finanțat din fonduri europene. Lucrările de instalare a echipamentelor în cele 58 de unități de învățământ beneficiare au început în luna august a anului 2020, fiind executate de compania Telekom.

Aparatura a fost montată pe holurile școlilor, iar procesul de instalare și utilizare a noii rețele nu presupune costuri din partea unităților de învățământ.

Publicitate

Pe lista beneficiarilor se află 11 școli și licee din Sfântu Gheorghe care au în structură cicluri gimnaziale, respectiv: Școala Gimnazială Specială, Liceul de Arte „Plugor Sándor”, Colegiile Naționale „Mihai Viteazul” și „Székely Mikó”, Liceul Teologic Reformat, Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” și școlile gimnaziale „Néri Szent Fülöp”, „Váradi József”, „Nicolae Colan”, „Ady Endre” și „Gödri Ferenc”.

Deși „întărește” rețelele de internet deja existente în multe dintre unitățile de învățământ din județ, „Wireless Campus” vine în special în sprijinul unităților de învățământ din mediul rural.

„Sunt 58 de unități școlare care au beneficiat de acest proiect, adică au fost montate routere, switch-uri și tot ce a fost nevoie. Proiectul a fost al STS-ului, ei s-au ocupat, au montat cu sprijinul Telekomului, noi doar am fost informați, Inspectoratul Școlar nu a fost implicat mai mult. Vorbim despre școli gimnaziale, ele erau vizate, deci sunt toate unitățile care au nivelul gimnazial din județ”, ne-a spus inspectorul școlar general Kiss Imre.

Proiectul „Platformă Națională Integrată – Wireless Campus” se derulează printr-un parteneriat între Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale şi Agenția de Administrare a Rețelei Naționale de Informatică pentru Educație și Cercetare.

Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 2 – „Tehnologia Informației si Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă”.

La nivel național beneficiază de acest proiect elevii şi profesorii din 4.500 școli gimnaziale.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio