Ştiri locale

A început Recensământul din casă în casă. În judeţul Covasna sunt 200 de recenzori

A început cea de a doua etapă a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor. În judeţul Covasna au fost desemnaţi 45 de coordonatori, câte unul pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, şi 200 de recenzori care vor culege date din teren în săptămânile următoare, de la locuitorii care nu au completat formularele online, le-au transmis cu date incomplete sau au făcut erori în etapa de autorecenzare.

Numărul recenzorilor a fost redus de la 228 cât era stabilit iniţial, astfel că pentru municipiul Sfântu Gheorghe au fost angajate 25 de persoane care vor umbla din casă în casă, până în data de 17 iulie când se va încheia această etapă.

Publicitate

„În total trebuiau să fie 228 de recenzori, dar am redus numărul. La Sfântu Gheorghe au rămas 25, şi de la Târgu Secuiesc am scos un recenzor, şi mai sunt două comune unde era prea mare recenzarea asistată şi au decis că nu e nevoie să angajeze atât de multe persoane. Aşadar, am rămas cu circa 200 în tot judeţul, sunt mai puţini în câteva localităţi”, ne-a explicat Andrea Illés, directoarea executivă a Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Covasna.

Potrivit Prefecturii Covasna, cele mai multe chestionare validate au fost completate în localităţile Covasna, Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc, judeţul Covasna fiind pe locul 2 în țară, după Harghita, în ceea ce privește numărul de formulare fără erori.

„Este o mare satisfacție pentru mine să pot spune că județul Covasna este pe locul doi pe țară privind chestionarele validate. În ceea ce privește orașele din județ, primul loc este ocupat de Covasna, urmat la distanță mică de Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc și Baraolt, dar și Întorsura Buzăului a scos un rezultat peste media națională. Aș dori să felicit încă o dată primarii, viceprimarii, personalul din primării, care au organizat punctele de autorecenzare eficiente și care, în cele mai multe locuri, au participat personal la campanie, precum și pe toți cei care au ajutat la recensământ, faza de autocompletare”, a transmis prefectul judeţului, Ráduly István.

Atenţie la detalii când primiţi persoane străine în casă!

În faza de recensământ door to door, recenzorii vor contacta persoanele care nu au participat la autorecenzare sau care nu au chestionare validate. Prefectura Covasna atrage atenţia că recenzorii trebuie să aibă asupra lor o legitimație cu fotografie, eliberată de primărie, iar la cererea locuitorilor trebuie să prezinte și cartea de identitate, ale cărei informaţii trebuie să corespundă cu cele înscrise pe legitimație. De asemenea, recenzorii vor purta genţi de culoare gri inscripţionate cu textul „2021 Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor – om cu om, casă cu casă”, și câte o tabletă.

Nu este necesar ca toți membrii familiei să fie prezenți pentru a completa chestionarele, datele tuturor membrilor din gospodărie putând fi furnizate de o singură persoană.

Primele rezultate ale Recensământului vor fi anunțate la finalul anului.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio