Ştiri locale

Tânăr de 21 de ani din Sfântu Gheorghe, reținut pentru tentativă de omor calificat în cazul celor doi tineri înjunghiați vineri seara

Un tânăr în vârstă de 21 de ani din Sfântu Gheorghe a fost reținut și este cercetat pentru tentativă de omor calificat, în cazul atacului care s-a petrecut vineri seara, în centrul municipiului, în urma căruia doi tineri de 18 ani au ajuns în stare gravă la spital, cu mai multe plăgi înjunghiate.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, procurorul de caz Cosmin Andraş, a precizat pentru We Radio că incidentul s-a petrecut în jurul orei 21:30, pe strada Gödri Ferenc, iar conflictul a fost unul spontan.

Publicitate

Potrivit acestuia, fapta a fost una extrem de violentă, iar șansa celor două victime a fost că au fost transportate la spital în scurt timp.

„Incidentul s-a petrecut în jurul orei 21:30, pe strada Gödri Ferenc din Sfântu Gheorghe în zona magazinelor de telefonie mobilă. (…) Nu a fost vorba despre tâlhărie, a fost un conflict spontan la care inculpatul a reacționat foarte violent, provocându-le leziuni grave. Ambele persoane vătămate sunt internate în spital, cu diagnostice care au dus la concluzia preliminară a medicului legist că le-au fost puse în primejdie viețile. Au avut foarte mare noroc pentru că au ajuns în timp util la spital și s-a intervenit prompt. Din echipa de cercetare au făcut parte și lucrători din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Covasna și ai Poliției municipiului Sfântu Gheorghe. Având în vedere gravitatea faptei și complexitatea ei, a fost o echipă complexă”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe Lângă Tribunalul Covasna.

Managerul Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, András-Nagy Róbert, ne-a declarat că doi tineri de 18 ani au ajuns la Urgenţe vineri seara, în jurul orei 22:00, amândoi prezentând răni provocate de înjunghiere.

Potrivit acestuia, victimele au fost supuse de urgență unor intervenții chirurgicale, iar în prezent se află în afara oricărui pericol.  

„Vineri seara, în jurul orei 22:00, au fost aduși doi tineri în vârstă de 18 ani, unul având două plăgi penetrante în abdomen, având hemoragie activă, leziune de ficat și hemiperitoneu. Cel de-al doilea a venit cu leziuni și hemoragie la plămâni în urma a 7 înţepături, a fost operat pentru pneumotorax (colaps parțial sau complet al plămânilor). În momentul de față sunt în afara oricărui pericol, sunt internați și se află sub monitorizare la secția de Chirurgie”, ne-a precizat managerul Spitalului Județean de Urgență, András-Nagy Róbert

Sâmbătă seara procurorii au formulat pe numele agresorului o propunere de arestare preventivă, începând cu data de 14 martie.

Pentru tentativă de omor calificat, tânărul riscă o pedeapsă cu închisoarea între 7 ani și 6 luni, și 12 ani și 6 luni.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio