Ştiri locale

Stimulente financiare pentru angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada verii

Angajatorii care le oferă locuri de muncă elevilor și studenților pe perioada vacanței de vară pot beneficia, pentru fiecare loc de muncă nou creat, de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă.

Potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna, stimulentul se poate acorda pentru o perioadă de cel mult 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Diferența dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat este suportată de angajator din fonduri proprii.

Publicitate

„Beneficiază de stimulentul financiar lunar angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă; respectiv în baza unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei. În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă”, transmit reprezentanții AJOFM Covasna.

Aceeași sursă precizează că pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu AJOFM Covasna.

Potrivit legii, elevii se pot angaja pe perioada vacanței de vară dacă au împlinit vârsta de 15 ani, cu acordul părinților și respectând prevederile legale.

În anii anteriori zeci de tineri din județul Covasna au fost încadrați în muncă pe perioada vacanței de vară, în domeniile producție, turism, prestări de servicii, Drumuri și Poduri, comerț, confecții sau producție – prelucrare lemn.

Pentru informații suplimentare, angajatorii interesaţi se pot adresa Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Covasna.

(Ioana Ardeleanu)

 

Publicitate
banner we radio