Ştiri locale

Liceul „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe, în finala concursului național antidrog „Împreună”

Patru elevi de clasa a X-a ai Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe vor reprezenta județul Covasna la etapa națională a concursului antidrog „Împreună”, care se va desfășura în luna august la Eforie Nord, după ce aceștia au cucerit juriul competiției și s-au clasat pe locul I în etapa județeană care s-a încheiat în data de 10 iunie.

Tema ediției din acest an a fost „Activitățile outdoor – replică la droguri”, iar echipa, formată din elevii Andrei Raul Cosmin, Orban Cristian, Micuț Cristian și Maier Flavian Gabriel, a obținut cel mai mare punctaj final (186p.).

Publicitate

În concurs s-au mai aflat două echipe de elevi ai Liceului Tehnologic „Gábor Áron” din Târgu  Secuiesc, acestea fiind clasate pe locurile II și III în urma etapei județene, cu 162, respectiv 155 de puncte.

La acordarea punctelor, cele două jurii ale competiției au avut în vedere originalitatea proiectelor înscrise, corectitudinea documentării științifice, adecvarea la problematica abordată, numărul de persoane implicate (echipa de proiect, voluntari, beneficiari, etc.), numărul de parteneri atrași în realizarea proiectului, impactul asupra beneficiarilor, sustenabilitatea activităților desfășurate în cadrul proiectului, respectiv calitatea portofoliului.

,,Succesul nu se întâmplă peste noapte. Succesul se întâmplă atunci când în fiecare zi devii mai bun la ceea ce faci față de ziua precedentă. Totul se adaugă – Dwayne Johnson.

„Pornind de la acest citat, aș vrea să spun că zi de zi am adăugat ceva la ceea ce am realizat în ziua anterioară. Alături de cei patru elevi ai Liceului Tehnologic Constantin Brâncuși am realizat în cadrul Proiectului Antidrog ,,Împreună” cu tema ,,Activitățile outdoor – replică la droguri”, 15 activități pe o perioadă de o lună de zile. Fiecare moment realizat a avut ca scop atragerea tinerilor și promovarea mișcării în aer liber ca alternativă a consumului de droguri – conștientizarea importanței unui comportament adecvat pentru sănătatea fizică și psihică. Cei patru coechipieri și-au sacrificat timpul liber pentru a lucra la acest proiect și îmi spuneau mereu Noi o să câștigăm!. Cred că este foarte important să crezi în ceea ce faci, și atunci atragi succesul. Sunt foarte mândră de această echipă, așa cum sunt mândră de toți elevii noștri. Iată cât este de esențial să identificăm punctele forte ale fiecărui copil. Este cert că toți avem abilități diverse, contează enorm să le fructificăm. Felicitări, dragii mei! Munca v-a fost răsplătită. Mult succes la faza națională! Țin să le mulțumesc și partenerilor noștri pentru colaborare: Liceului Economic Berde Áron, Școlii Gimnaziale Nicolae Colan, We Radio Sfântu Gheorghe, SMURD Covasna și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Covasna”, ne-a transmis directoarea Liceului, prof. Liliana Constantinescu, cea care i-a coordonat pe elevii câștigători.

Echipa își vede, astfel, împlinit visul de a ajunge la malul mării, însă emoțiile nu se încheie pentru cei 4 elevi care au acum ocazia de a câștiga etapa națională și de a aduce încă un premiu I pentru județul Covasna.

Finala competiției va avea loc în perioada 28 august – 1 septembrie la Eforie Nord.

***

Concursul național antidrog „Împreună” a debutat în 2003 cu 12 echipe înscrise, iar din anul 2006 competiția se adresează tuturor județelor țării, astfel încât numărul tinerilor şi cadrelor didactice implicate să fie cât mai mare.

Concursul este organizat anual de Direcția Generală Învățământul Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației, prin Palatul Național al Copiilor și în colaborare cu Agenția Națională Antidrog.

(Ioana Ardeleanu)

 

Publicitate
banner we radio