Ştiri locale

Salvamont Covasna: „Nu lăsați gunoi în apropierea refugiilor montane! Resturile de mâncare atrag animalele sălbatice”

Salvamontiștii covăsneni au adunat în ultimele zile mai mulți saci plini cu gunoaie și resturi de alimente pe care turiștii le-au lăsat în urmă, fie în natură, fie în refugiile montane. Printre deșeurile găsite se numără sticle de alcool, borcane, plastic și PET-uri, pâine și chiar oase.

Într-o postare pe Facebook, echipa Salvamont Covasna le solicită turiștilor să nu mai lase gunoaie în natură, și atrage atenția că resturile de mâncare lăsate în urmă atrag și animalele sălbatice.

Publicitate

„Angajații Serviciului Județean Salvamont Covasna au găsit foarte mult gunoi în apropierea refugiului montan Oituz. Vă cerem respectuos, dar ferm, să nu aruncați / lăsați gunoi în natură, respectiv în apropierea refugiilor montane. Resturile de mâncare lăsate în urmă atrag şi animalele sălbatice. Vă mulțumim pentru înțelegere”, au transmis salvamontiștii covăsneni.

Serviciul Public Salvamont Covasna verifică în această perioadă toate cele 6 refugii montane pe care le administrează, iar acolo unde este nevoie, salvamontiștii fac și lucrări de mentenanță, astfel încât turiștii care ajung pe munte și au nevoie de adăpost să aibă parte de condiții decente.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio