Ştiri

Record în Ungaria! 7.269 de cazuri noi de COVID-19 într-o singură zi, cele mai multe de la începutul pandemiei

Autoritățile din Ungaria au depistat 7.269 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore, cele mai multe de la începutul pandemiei. 146 de persoane au decedat, iar 751 sunt internate la terapie intensivă.

În spitalele din țară sunt internate 7.250 de persoane, dintre care 750 sunt ventilate, dar premierul Viktor Orban a apreciat că sistemul de sănătate va face față unui număr de circa 15-20 de mii de pacienți internați, fără a avea nevoie să ceară ajutorul altor state.

Publicitate

De la începutul pandemiei s-au infectat cu coronavirus aproape 460 de mii de persoane, iar peste 15.700 au decedat.

În cadrul campaniei de vaccinare, au fost imunizate aproape 950 de mii de persoane, dintre care 304 mii cu ambele doze, la o populație de circa 9,77 milioane de locuitori. Pentru a impulsiona campania, autoritățile sanitare au aprobat și folosirea vaccinurilor Sputnik V (produs de Rusia) și Sinopharm (al Chinei). Autoritățile se așteaptă să vaccineze 4,7 de milioane de persoane cu prima doză de vaccin până la începutul lunii mai.

Pentru a controla răspândirea virusului, în urmă cu două zile guvernul a decis să închidă pentru o lună grădinițele și școlile primare, precum și magazinele neesențiale pentru două săptămâni. Executivul a anticipat că al treilea val al pandemiei „va fi foarte puternic, mai rău decât a fost cel de-al doilea val”. De asemenea, circulația pe timp de noapte a fost restricționată.

Publicitate
banner we radio