Info Trafic

Recomandări de la polițiștii covăsneni pentru siguranța în trafic

Având în vedere avertizarea meteorologică – cod galben atenţionare de instabilitate atmosferică accentuată, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi vijelii, precum și averse torenţiale şi izolat grindină, emisă în perioada 17 iunie, ora 11:00 – 18 iunie, ora 6:00, pentru mai multe zone din țară, inclusiv pentru județul Covasna, polițiștii covăsneni fac următoarele recomandări:

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor. Odihniți-vă bine înainte de a porni la drum, iar dacă nu vă simțiți bine, sau suficient de odihniți, nu conduceți. Este recomandat să vă planificați călătoria, prevăzând pauze pentru a mânca și a vă odihni.

Publicitate

Luați în calcul folosirea rutelor alternative care pot fi mai puțin aglomerate decât arterele principale.

Respectați cu strictețe regimul legal de viteză și să o adaptați viteza în funcție de condițiile meteo și de drum, astfel încât să puteți efectua orice manevră în condiții de siguranță.

Vă reamintim că atunci când vizibilitatea este sub 100 m în condiții de ceață, ploi torențiale, conducătorii de vehicule sunt obligați să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități și 50 km/h în afara localității.

De asemenea, în condițiile manifestării vântului puternic, recomandăm conducătorilor auto să acorde o atenție sporită și să evite zonele în care există riscul prăbușirii copacilor sau a altor elemente de construcție.

Țineți cont de faptul că rafalele puternice de vânt pot disloca anumite obiecte ce pot ajunge pe partea carosabilă. În acest sens, o conduită preventivă reduce riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier.

În condițiile unui trafic aglomerat, precipitațiile, pot determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstrați-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile. De asemenea, nu vă angajați în depășirea coloanelor de autovehicule.

Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile special amenajate în acest scop, iar după lăsarea întunericului, sau în condiții de vizibilitate redusă, să evite să folosească partea carosabilă și să poarte articole vestimentare ce au aplicate elemente fluorescent-reflectorizante pentru a fi observați din timp de către conducătorii auto.

Totodată consumul de droguri sau alcool are efecte dăunătoare asupra sănătăţii și calității vieții umane iar conducerea vehiculelor sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive pune în pericol grav viața și sănătatea tuturor generând un pericol extrem pentru siguranța traficului rutier întrucât concentrarea și capacitatea de reacție sunt reduse iar riscul de a fi implicați în accidente rutiere crește.

Polițiștii rutieri vor fi prezenți în trafic, în vederea fluidizării traficului rutier și prevenirea producerii unor evenimente rutiere.

(Compartimentul Relații Publice – IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio