Ştiri locale

Primăria Valea Mare speră să obțină finanțare de la CNI pentru construirea unei baze sportive în localitate

Primăria Valea Mare are în plan construirea unui complex sportiv cu terenuri de minifotbal, handbal, baschet, tenis și volei, și speră să poată obține finanțare din partea Companiei Naționale de Investiții (CNI).

În acest sens, în cursul zilei de joi autoritățile locale au înaintat către CNI documentația necesară, împreună cu proiectul a cărui valoare a fost estimată la peste 2 milioane de lei.

Publicitate

Contactat telefonic, primarul Bogdan Marin a explicat că terenul sportiv va avea o suprafață de 924 mp, o suprafață antiaderentă de 42m x 22m și o zonă pentru siguranță. În interiorul complexului sportiv vor fi amenajate două porți de minifotbal/handbal cu plase, două coșuri mobile de baschet și un fileu pentru tenis și volei.

De asemenea, terenul de sport va avea și instalație nocturnă, cu 12 proiectoare LED a câte 150W, și va permite inclusiv organizarea unor competiții sportive, deși complexul nu va fi prevăzut cu tribună pentru spectatori.

„Va fi un teren multifuncțional, îl vom amenaja chiar în comună, avem un teren pentru care am reușit să facem PUZ și ne-am gândit să fie o zonă mixtă de construcții și agrement. Acolo vrem să facem acest teren de sport, dar mai avem și alte planuri”, ne-a explicat edilul, potrivit căruia investiția va fi una extrem de importantă pentru comună.

Valoarea totală a proiectului „Construire și dotare bază sportivă în Comuna Valea Mare, Județul Covasna” se ridică la 2,081,989.99 lei.

„Sperăm să anunțăm cât mai repede că am primit finanțare și să ne apucăm de treabă. Avem copii talentați, copii cu potențial, trebuie și suntem datori să le oferim condiții decente, necesare practicării diferitelor sporturi”, a scris edilul într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei.

În vârstă de 36 de ani, primarul Bogdan Marin a fost ales în funcție în urma alegerilor locale din 2020, și și-a propus să transforme comuna într-o așezare europeană demnă de secolul XXI. Odată cu preluarea mandatului, acesta a pus accent pe dezvoltarea comunei prin atragerea de fonduri europene, dar și pe transparență și comunicare.

Recent, comuna a câștigat două proiecte pentru realizarea infrastructurii de apă și canalizare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, a căror valoare depășește 23 milioane de lei. Pe lângă proiectele de infrastructură aflate în curs de execuție sau implementare, autoritățile locale mizează pe turism, cerințele viitorului și atragerea de investitori când vine vorba despre dezvoltarea comunei. Astfel, în luna iunie Primăria a depus un proiect pentru amenajarea a două stații de încărcare pentru vehicule electrice, a câte două posturi fiecare, iar investiția în valoare de 50.000 de euro va fi realizată prin PNRR.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio