Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe a atacat sentinţa de anulare a steagului municipiului

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, joi, că a atacat în instanţa superioară sentinţa Curţii de Apel Braşov, care a anulat hotărârea de Guvern privind aprobarea steagului localităţii.

Acesta a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în motivarea sentinţei nu sunt invocate vicii de procedură, judecătorul pronunţându-se cu privire la „reprezentativitatea” steagului, ceea ce, în opinia edilului, depăşeşte competenţa instanţei.

Publicitate

„Am atacat sentinţa, bineînţeles. Pentru mine este o chestiune science-fiction această motivare, vă spun sincer. Adică motivează judecătorul pe o chestiune care nu este competenţa judecătorului. Deci, practic, judecătorul interpretează reprezentativitatea steagului, dacă este sau nu reprezentantiv steagul. Nu este treaba judecătorului, cu tot respectul, nu are nicio treabă judecătorul. Judecătorul are treabă dacă s-a respectat legea sau nu, dacă a respectat sau nu a respectat Primăria legea, dacă a respectat sau nu a respectat Guvernul legea. Adică, vine Comisia Naţională de Heraldică care spune că steagul e ok şi vine un judecător şi spune că nu e reprezentativ. Dincolo de faptul că nu e de competenţa unui judecător să analizeze acest aspect, cuvântul de reprezentativitate este extrem de subiectiv. Dacă poimâine spune cineva că pentru el steagul României nu este reprezentantiv, atunci vine un judecător şi anulează steagul României? Deci, practic, judecătorul acceptă şi recunoaşte că toate procedurile legale au fost îndeplinite atât de Consiliul Local, cât şi de Guvern. Eu aşa am crezut, că a găsit o chichiţă, că ne-a scăpat nouă ceva, a scăpat Guvernului, suntem oameni, putem să greşim, dar nu, deci singura chestiune este de reprezentativitate”, a declarat primarul Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

În sentinţa nedefinitivă pronunţată în luna aprilie, Curtea de Apel Braşov a admis în parte acţiunea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş şi a anulat H.G. nr. 711/2021 privind aprobarea modelului steagului municipiului Sfântu Gheorghe.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio