Ştiri locale

Au fost încheiate contractele pentru proiectarea și execuția centrului balneoclimateric și a sălii de sport cu 180 de locuri din stațiunea Covasna

Primăria Covasna a încheiat, miercuri, contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a centrului balneoclimateric multifuncțional din stațiune, care va fi realizat cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții (CNI).

Conform proiectului, centrul wellness ar urma să se întindă pe o suprafață de aproximativ trei hectare în apropierea pârtiei de schi a stațiunii și va cuprinde, printre altele, un ștrand, bazine interioare și exterioare, spații de alimentație publică și de agrement, terenuri de sport și de joacă pentru copii, o zonă de SPA și wellness, saune, hidromasaj, camere pentru masaj și relaxare.

Publicitate

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul stațiunii, Gyerő József, a transmis că termenul pentru finalizarea bazei este de 26 de luni, conform contractului încheiat cu executanții, din care două luni este termenul pentru proriectare.

„Procedura de achiziție publică derulată în scopul atribuirii contractului de proiectare și construire a Centrului balneoclimateric multifuncțional a fost câștigată de către un consorțiu format din firmele SC Kész Constructii Romania SRL și SDC Proiect SRL. Conform clauzelor contractului, asocierea are la dispoziție 26 luni pentru finalizarea bazei (din care 2 luni pentru proiectare). Valoarea contractului este de cca. 12 milioane de euro”, a scris edilul.

Viitorul centru ar urma să ofere locuri de muncă pentru 60 de persoane, numărul angajaților urmând să fie suplimentat cu încă 14 în perioada sezonului estival (4 luni pe an).

Un an – termenul pentru realizarea sălii de sport cu 180 de locuri

Tot miercuri, conducerea Primăriei Covasna a participat la semnarea contractului de proiectare și execuție a unei săli de sport cu 180 de locuri, investiție care va fi realizată cu sprijinul CNI, iar termenul limită pentru finalizarea lucrărilor este de 12 luni, din care două pentru proiectare.

Obiectivul va fi realizat de asocierea SC Colen Impex SRL și Topalis Engineering SRL

Edilul a mai precizat că autoritățile locale sunt responsabile cu executarea rețelelor de infrastructură publică și racordarea ambelor amplasamente la gaz, curent apă și canalizare, respectiv asigurarea resursei de gaz mofetic și apă minerală balneară în cazul centrului wellness.

„Rezultatele muncii de administrație publică, susținută de-a lungul anilor – pregătirea, aprobarea  documentațiilor de urbanism, a studiilor de fezabilitate, a diferitelor documentații tehnice, obținerea sumedeniilor de avize și acorduri, întocmirea proiectelor de investiții, derularea procedurilor de achiziție publică aferente etc., urmată de demersurile pentru obținerea finanțărilor necesare –, par să prindă contur. Le mulțumesc colegilor de la primărie, consilierilor locali, specialiștilor care au lucrat pentru ca proiectele în discuție să avanseze până în această fază. Voi conta și în viitor pe implicarea lor! De asemenea, trebuie să remarc și să mulțumesc conducerii județene și centrale a UDMR  pentru sprijinul politic acordat inițiativelor de dezvoltare locală promovate de comunitatea covăsneană. Susținerea de care am avut parte a făcut posibilă catalizarea și concretizarea șanselor de reușită! Continuăm munca împreună!”, a mai transmis primarul Gyerő József.

În luna februarie a acestui an, edilul anunța că lucrările pentru construirea stadionului de fotbal și a terenului multifuncțional pentru handbal și tenis din orașul Covasna vor fi realizate cu sprijinul CNI, urmând să fie demarate în această primăvară.

Proiectul, în valoare de circa 8 milioane de lei, presupune amenajarea unui teren de fotbal de mari dimensiuni, cu gazon artificial și instalație pentru iluminat nocturn, tribune cu 500 locuri, teren multifuncțional pentru handbal și tenis, clădiri cu vestiare și grupuri sanitare, locuri de parcare, alei pietonale și spații verzi.

Centrul de agrement și sportiv va fi amenajat în vecinătatea Poligonului din localitatea Chiuruș, lângă care va fi construită sala de sport cu 180 de locuri, a cărei valoare a fost estimată la 10 milioane de lei.

Autorităților locale intenționează ca, în viitorul apropiat, în zonă să fie amenajată o tabără pentru copii, un teatru de vară și o sală de bowling, iar planurile includ și construirea unei baze ISU Covasna, pentru realizarea căreia Primăria va pune la dispoziție, cu titlu gratuit, un teren de circa 2.000 mp.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio