Ştiri locale

Primăria Covasna acordă trusouri în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare nou-născut

Primăria stațiunii Covasna a demarat un program de sprijinire a familiilor cu nou-născuți, în cadrul căruia acordă gratuit pachetele în valoare de 1.000 de lei, constând în produse pentru îngrijirea bebelușilor.

Inițiativa a fost gândită pentru a stimula natalitatea în orașul Covasna, respectiv pentru a încuraja tinerele cupluri să își formeze o familie în această localitate.

Publicitate

Primele două pachete-trusou au fost acordate în cursul zilei de miercuri, iar una dintre beneficiare a fost chiar asistenta primarului Gyerő József, care în prezent se află în concediul postnatal.

„A fost o inițiativă încă din perioada campaniei electorale a domnului consilier Enea Nicolae, după care a fost îmbrățișată și de ceilalți consilieri, a fost votată în unanimitate în Consiliul Local. Ideea este să sprijinim dorința familiilor tinere de a face copii, să semnalăm că suntem alături de ele și să susținem acest spor natural care din păcate este unul negativ la nivelul orașului Covasna, avem mai multe decese decât nașteri. Avem și acest exod al tinerilor în alte orașe mari din România, sau străinătate, ceea ce ne doare foarte mult, ne-am dori să se întoarcă, să își întemeieze familii în orașul Covasna (…) Prima care a primit acest trusou este chiar asistenta mea, care este acum în concediul postnatal, urmează să intre în cel pentru creșterea copilului, dar așa s-a nimerit, și am mai avut încă o doamnă care a primit. Primele beneficiare sunt Rákosy Reka, care are un băiețel pe nume Rákosy Máthé, și Radu Andreea care are o fetiță pe nume Radu Boglárka”, ne-a spus primarul Gyerő József.    

Potrivit edilului, pachetele conțin, printre altele, hăinuțe pentru cei mici, scutece, prosoape din bumbac, biberon, și alte produse necesare îngrijirii bebelușului.

Una dintre principalele condiții pentru a beneficia de aceste trusouri este ca părinții să depună o cerere în acest sens într-un termen de cel mult 2 luni după externarea mamei și a bebelușului din maternitate.

De asemenea, cel puțin unul dintre părinți trebuie să aibă domiciliul stabil în localitatea Covasna și să nu aibă datorii la bugetul local. Bebelușul poate fi adus pe lume în oricare spital din țară, mai spune edilul, nefiind o condiție ca mama să nască în localitatea Covasna.

„Am bugetat această facilitate în momentul în care am aprobat bugetul orașului, am zis că ne limităm la o sumă de 1.000 de lei, pentru că atât ne permitem, ne-am gândit dacă să dăm o sumă de bani sau să dăm produse, bunuri, dar am hotărât într-un final că aceste bunuri au o șansă mai mare să ajungă la beneficiarul real, la copil, decât altundeva (…) Este o inițiativă bună, deja ne-au căutat și alte primării, să ne întrebe cum am făcut, ne-au rugat să le punem la dispoziție hotărârea de Consiliu Local, documentele-suport pregătitoare, pentru că vor să preia inițiativa. Ne-au sunat inclusiv din județul Harghita”, a mai spus primarul, care a precizat că și Primăria comunei Micfalău, unde natalitatea este extrem de scăzută, acordă astfel de facilități.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio