Ştiri locale

Primăria Covasna a pus asistații social la muncă. Zeci de saci plini cu gunoaie au fost adunați de pe raza staţiunii

În orașul Covasna, beneficiarii ajutoarelor sociale muncesc pentru banii pe care statul îi acordă în fiecare lună, iar cei care încearcă să se sustragă sunt tăiați imediat de pe liste.

Așa se face că luna aceasta mai multe persoane au fost eliminate de pe liste, însă primarul stațiunii, Gyerő József, spune că situația este reevaluată lunar, iar cei care se răzgândesc și revin la muncă redevin beneficiari.

Publicitate

Numai în ultimele două săptămâni, cu ajutorul asistaților social, în cadrul acțiunilor de ecologizare organizate de Primăria Covasna s-au strâns zeci de saci plini cu deșeuri, iar curățenia de primăvară continuă.

„În orașul Covasna niciun beneficiar nu ia ajutorul social fără să lucreze, desigur, cu  excepțiile pe care le prevede legea, respectiv scutiții pe motive medicale, și așa mai departe. Dincolo de asta, cine nu vine la muncă este „tăiat” de la ajutorul social. Avem 88 de familii beneficiare. Membrii a 54 de familii sunt apți pentru muncă și lucrează, după caz, mai multe sau mai puține zile/8 ore, în medie circa 3-4 zile pe lună. Luna aceasta avem mulți tăiați de pe listă, îndeosebi pe motiv că nu s-au prezentat la muncă, dar situația se reevaluează lunar iar cei care erau suspendați și revin la lucru sunt repuși în plată chiar în acea lună. În momentul în care am văzut că unii plecau mai repede acasă, sau veneau și consumau băuturi alcoolice, am solicitat ca asemenea situații să nu se mai repete. Până la urmă au conștientizat că nu merge cu păcăleala, vin, lucrează, e adevărat că mai fac scandal, se pârăsc între ei când unul pleacă mai repede, dar în general fiecare este conștient că fără să lucreze nu primește bani”, ne-a spus edilul.

Potrivit acestuia, Primăria are în plan suplimentarea camerelor de supraveghere de pe raza localității, pentru a supraveghea zonele unde sunt depozitate frecvent deșeuri. În plus, reprezentanții Primăriei vor apela și în continuare la sprijinul Gărzii de Mediu Covasna, pentru sancționarea persoanelor care poluează mediul înconjurător.

(Ioana Ardeleanu)   

Publicitate
Publicitate
banner we radio