Ştiri locale

Primăria Barcani organizează concurs de tracţiune cu cai, târg de berbeci, campionate de fotbal şi cros

Comuna Barcani organizează în data de 20 august un concurs de tracţiune la care se pot înscrie toţi iubitorii de cai, fiind puse în joc şi premii pentru câştigătorii locurilor I, II şi III.

Competiţia, devenită o tradiţie în localitate în ultimele două decenii, avea loc în general în cadrul Zilelor comunei, însă în acest an, din lipsa fondurilor, Primăria a luat decizia de a organiza doar câteva activităţi pentru ca locuitorii să nu simtă lipsa evenimentului, dar cel mai important, să nu uite de vechile tradiții.

Publicitate

Programul va mai cuprinde, printre altele, un campionat de fotbal şi un concurs de cross, un târg de berbeci, dar şi activităţi pentru copii.

„Concursul nu este prima ediție, cred că sunt undeva la 20 de ediții organizate deja, am organizat și anul trecut şi continuăm tradiția. Este un concurs de tracțiune, se aleg doi-trei bușteni de brad și sunt două categorii contracronometru: tracțiune cu un cal și cu doi cai. Sunt și premii la mijloc pentru locurile I, II și III la ambele categorii. De obicei acest concurs se organiza când se țineau Zilele comunei, dar nu prea dispunem de bani și ne-am gândit să facem niște lucruri cu bani mai puțini sau chiar fără. Am mai căutat sponsori să ne ajute, pe lângă asta și Asociația de Tineret Împreună pentru Barcani o să aibă câteva activități, ne-am gândit la un campionat de fotbal, cross, activități cu copiii, o să mai fie și un târg de berbeci. Evenimentul va ține două zile, sâmbătă și duminică, dar nu putem să îl denumim Zilele comunei pentru că nu o să cânte nimeni”, ne-a explicat primarul Nicolae Pastor.

Înscrierile pentru concursul de tracţiune cu cai se pot face până în data de 18 august, cei interesaţi putând afla mai multe informaţii la numărul de telefon 0768 537 355, persoană de contact: Ioan Olaru.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio