Ştiri locale

Polițistul implicat în accidentul mortal de la ieșirea din Sfântu Gheorghe are calitatea de suspect, însă nu poate fi audiat deocamdată

Polițistul în vârstă de 40 de ani, angajat al IPJ Covasna, care în data de 2 decembrie a fost implicat în accidentul mortal petrecut pe DN12, la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, are calitatea de suspect însă nu poate fi audiat deocamdată.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, procurorul Ionel Pădurariu, a declarat pentru We Radio că șoferul a fost externat din spital, însă starea de sănătate nu permite ca acesta să fie audiat, fiind imobilizat la pat.

Publicitate

Polițistul este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală și conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe, după ce rezultatele testelor de sânge au arătat că acesta avea o alcoolemie de aproape 2 grame la mie alcool pur în sânge.

„Persoana în cauză a fost externată și a fost citată pentru a fi audiată în calitate de suspect, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În data de 8 decembrie 2021 s-a dispus, prin ordonanța procurorului de caz, efectuarea în continuare a urmării penale față de suspect, dar starea de sănătate, deși acesta a fost externat, nu permite la acest moment audierea, fiind imobilizat la pat. I s-a adus la cunoștință faptul că urmează să fie citat pentru audieri în calitate de suspect, iar acesta a afirmat că este imobilizat la pat. Procedurile penale, judiciare își vor urma cursul”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe.

Potrivit acestuia, polițistul va fi audiat atunci când starea de sănătate va permite acest lucru.

În urma accidentului produs la începutul lunii decembrie, în care au fost implicate două autoturisme la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, și-a pierdut viața un tânăr în vârstă de 28 de ani, iar șoferul celeilalte mașini, polițistul în vârstă de 40 de ani, a fost rănit, fiind transportat la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe cu fractură coxofemurală cu luxaţie și câteva coaste fracturate pe partea dreaptă.

Rezultatul primei testări biologice a indicat că poliţistul avea o alcoolemie de 1,89 gr./mie în sânge, iar la cea de a doua testare rezultatul a fost de 1,5 gr./mie.

Până în prezent în cadrul dosarului s-a mai dispus şi autopsierea tânărului de 28 de ani decedat în accident, dar și constatarea stării celor două vehicule implicate.

În ceea ce privește pedeapsa, în cazul în care se va stabili că este vinovat, polițistul riscă închisoarea de la 2 la 7 ani pentru ucidere din culpă, la care s-ar adăuga o treime din pedeapsa prevăzută de lege pentru conducerea sub influența alcoolului.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio