Ştiri locale

Orașul Covasna va avea stadion de fotbal cu sprijinul CNI

Primăria orașului Covasna și Compania Națională de Investiții (CNI) au încheiat un acord pentru amenajarea în stațiunea balneoclimaterică a unui stadion de fotbal cu 500 de locuri în tribune, dar și a unui teren multifuncțional pentru handbal și tenis.

Proiectul în valoare de peste 7 milioane și jumătate de lei mai presupune  amenajarea de spații verzi și zone pietonale, dar și construcția unei clădiri cu vestiare și grupuri sanitare.

Publicitate

Contractul, al cărui termen de execuție este de 12 luni, a fost semnat în cursul zilei de marți.

„Împreună cu dl. viceprimar Jeszenovics Róbert-Károly, ne-am deplasat la sediul Companiei Naționale de Investiții din București, unde am participat la semnarea contractului de proiectare și execuție pentru obiectivul Bază sportivă tip I, Oraș Covasna (stadion de fotbal). Acordul a fost încheiat între CNI, prin directorul general Manuela Pătrășcoiu, și un consorțiu format din 4 firme, câștigător al procedurii de achiziție publică în calitate de executant. Orașul Covasna va intra în posesia obiectivului după efectuarea recepției la terminarea lucrărilor”, a scris primarul stațiunii, Gyerő József, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, executantul va avea la dispoziție 12 luni pentru realizarea bazei, din care 3 luni pentru proiectare și 9 pentru construire.

„Valoarea contractului este de 7.559.389,95 lei. Complexul cuprinde teren de fotbal de dimensiuni mari, cu gazon artificial și instalație pentru iluminat nocturn, tribune de 500 locuri, teren multifuncțional pentru handbal/tenis, etc., clădire vestiare, grupuri sanitare, etc., parcare, alei pietonale, spații verzi”, a mai transmis edilul.

Demersurile pentru realizarea unui stadion multifuncțional au fost demarate în urmă cu mai bine de doi ani, perioadă în care Primăria stațiunii a beneficiat, printre altele, de sprijinul Asociației Județene de Fotbal Covasna și de cel al Consiliului Județean Covasna.

Primarul stațiunii a mai precizat că, în cursul anului viitor, instituția pe care o conduce va avea sarcina de a realiza racordarea amplasamentului la rețelele de gaze naturale, curent electric și canalizare menajeră, și de a crea benzile de accelerare/decelerare ale sectorului de drum public.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio