Ştiri locale

Peste 500 de angajaţi din linia 1 s-au vaccinat anti-Covid la Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe

Un număr de 540 de angajaţi din sistemul sanitar şi de intervenţii de urgenţă au fost vaccinaţi anti-Covid-19 la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe în ultima lună, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Conducerea unităţii medicale a transmis că dintre aceştia, 329 de angajaţi au primit deja şi doza de rapel.

Publicitate

„Începând din 4 ianuarie şi până în data de 3 februarie, ora 13:00, s-a efectuat vaccinarea împotriva infecției SARS-CoV-2 a 540 de persoane, din care 122 medici, 141 asistenți, 33 farmacisti, 40 personal administrativ, 57 personal sanitar auxiliar, 6 ambulanțieri, 42 personal ISU, 12 angajați ai Direcției de Sănătate Publică Covasna, 29 studenți UMFST Târgu Mureș, 26 angajati ai DGASPC, respectiv 32 voluntari. Dintre aceste persoane 329 au fost vaccinate cu doza de rapel”, transmite conducerea Spitalului.

Aceeaşi sursă mai precizează şi că miercuri, la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe, se aflau internaţi 6 pacienţi suspecţi şi încă 30 diagnosticaţi cu Covid-19, dintre care 5 sub tratament la secţia de Terapie Intensivă.

„Pe secția de Infecțioase Covid sunt trataţi 20 de pacienți adulţi, toți având o stare de sănătate moderată și alterată. Un număr de 5 pacienți sunt tratați pe secția de Chirurgie Covid, împărțirea cazurilor pe specialități se prezintă în felul următor: un caz de chirurgie – pacient din județul Brașov, 4 de ortopedie, din care un pacient din județul Covasna şi 3 din județul Brașov. La Terapie Intensivă se află 5 pacienți diagnosticaţi cu Covid-19, dintre care 3 în stare critică și doi în stare critică, intubaţi”, se arată în comunicat.

În ultima săptămână, din Spitalul Judeţean au fost externaţi 18 pacienţi care anterior au fost diagnosticaţi cu Covid-19, iar 6 persoane şi-au pierdut viaţa în urma complicaţiilor cauzate de infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio