Ştiri locale

Peste 45 de clase din judeţ şi-au suspendat activitatea faţă în faţă din cauza cazurilor de COVID-19

Peste 45 de grupe de grădiniţă şi clase de elevi din judeţul Covasna şi-au suspendat activitatea faţă în faţă şi studiază online săptămâna aceasta, după ce mai mulţi copii şi dascăli au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, mai mult de o jumătate dintre aceste clase sunt de la Şcoala Gimnazială „Varadi Jozef” din municipiul Sfântu Gheorghe şi de la Şcoala Gimnazială „Gaal Mozes” din oraşul Baraolt.

Publicitate

Datele postate pe site-ul instituţiei relevă, de asemenea, că în această săptămână 214 unităţi şcolare din judeţul Covasna îşi desfăşoară activitatea în scenariul verde, 87 de şcoli şi grădiniţe din localităţile Arcuş, Chichiş, Băcel, Covasna, Dalnic, Ilieni, Întorsura Buzăului, Moacşa, Sfântu Gheorghe, Valea Crişului, Zagon şi Zăbala – după scenariul galben, iar două unităţi de învăţământ, şcoala generală şi grădiniţa din localitatea Comandău, vor activa după scenariul roşu, deci vor avea activităţi exclusiv online ca urmare a creşterii incidenţei cazurilor de COVID-19 în aceste localităţi.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Covasna a precizat marţi că incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus în ultimele 14 zile este de 0,9/1.000 de locuitori, însă în Comandău a depăşit 3/1.000 de locuitori iar în localităţile Sfântu Gheorghe, Covasna, Moacşa şi Zagon se situează între 1,5 şi 3/1.000 de locuitori, în timp ce în 20 de localităţi nu se înregistrează niciun caz pozitiv.

De la începutul pandemiei, în judeţul Covasna au fost diagnosticate cu COVID-19 un număr de 6121 de persoane, dintre care 208 au decedat.

Până în acest moment, pentru judeţul Covasna s-au prelucrat 39.970 de teste, dintre care 235 în ultimele 24 de ore, fiind depistate 41 de cazuri noi cazuri de COVID-19, informează Prefectura Covasna.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio