Ştiri locale

Peste 360 de lucrători din sistemul sanitar, vaccinaţi anti-COVID la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe

Peste 360 de lucrători din sistemul sanitar covăsnean au fost vaccinaţi anti-COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe de la demararea campaniei de vaccinare la nivel judeţean, informează conducerea instituţiei.

Potrivit sursei citate, peste 60% dintre cei vaccinaţi sunt medici şi asistenţi, dar printre cei cărora li s-a administrat prima doză de vaccin se regăsesc şi farmacişti, lucrători din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Direcţiei de Sănătate Publică.

Publicitate

„Începând din 4 ianuarie până azi, 13 ianuarie, s-a efectuat vaccinarea împotriva infecţiei COVID-19 a 364 de persoane, din care: 111 medici (30,5%), 110 asistenţi (30,2%), 28 farmacişti (7,7%), 25 personal administrativ (6,8%), 36 personal sanitar auxiliar (9,9%), 4 ambulanţieri (1,01%), 42 personal I.S.U. (11,5%) respectiv 6 persoane angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Covasna”, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.

În prima etapă de vaccinare, în care au fost incluse cadrele medicale şi lucrătorii din domeniul asistenţei sociale, în judeţul Covasna au fost înfiinţate cinci centre de vaccinare în unităţi spitaliceşti.

Potrivit Prefecturii Covasna, pentru cea de-a doua etapă, în care se vor putea vaccina persoanele de peste 65 de ani, cele cu risc ridicat şi lucrătorii din domenii esenţiale, vor fi pregătite opt centre de vaccinare, dintre care două în municipiul Sfântu Gheorghe, respectiv unul în fosta creşă din strada Daliei şi al doilea în clădirea Ştrandului.

În municipiul Târgu Secuiesc va exista un centru de vaccinare în incinta Sălii de Sport Polivalente „Kicsid Gabor”, în oraşul Covasna două centre, la Casa Orăşenească de Cultură şi la Spitalul de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Benedek Géza”, în oraşul Baraolt un centru în Sala de sport din strada Kossuth Lajos, iar în oraşul Întorsura Buzăului două centre, în incinta spitalului din localitate şi a Căminului cultural din satul Brădet.

Termenul limită pentru înfiinţarea şi dotarea acestor centre cu mese, scaune, paturi, frigidere, termoscanere şi paravane este 15 ianuarie.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio