Ştiri locale

Peste 1.000 de elevi covăsneni încep săptămâna viitoare examenul de Bacalaureat

Absolvenţii claselor a XII-a şi a XIII-a încep săptămâna viitoare examenul de Bacalaureat – sesiunea iunie-iulie, în judeţul Covasna fiind înscrişi 1.076 de absolvenţi, majoritatea (914) din promoția curentă, respectiv 162 din promoții anterioare.

Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna, din totalul candidaţilor aşteptaţi să participe la probele examenului maturităţii, 301 provin de la secția română, iar restul de 775 provin de la secția maghiară.

Publicitate

„Începând cu data de 6 iunie se vor desfășura probele de evaluare a competențelor din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, urmând ca din 20 iunie să se desfășoare probele scrise ale acestei sesiuni (…) Menționăm că în anul școlar 2021-2022 sunt înscriși în clasa a XII-a şi a XIII-a 1.061 de elevi la zi, respectiv 144 de elevi la seral”, a transmis conducerea IŞJ Covasna.

Elevii din clasele terminale care susţin în acest an examenul de Bacalaureat au încheiat cursurile vineri, 27 mai. Prima probă a examenului maturităţii începe luni, 6 iunie, cu proba orală la Limba română, care se va derula până în data de 8 iunie. Va urma apoi proba orală la Limba maternă, în perioada 8-9 iunie, şi cea de evaluare a competențelor digitale, în perioada 9-10 iunie, iar probele orale în limbile de circulaţie internaţională vor fi susţinute în perioada 13 – 15 iunie potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației.

Probele scrise vor începe în data de 20 iunie, iar examenul de Bacalaureat se va încheia pe 23 iunie. Rezultatele finale, în urma soluţionării eventualelor contestaţii, vor fi afişate în data de 1 iulie.

Şi elevii claselor a VIII-a se pregătesc să susţină Evaluarea Naţională, aceştia urmând să încheie cursurile pe 3 iunie, iar restul elevilor vor termina anul școlar 2021-2022 vineri, 10 iunie. Ultimii care intră în vacanța de vară sunt elevii claselor de la profilurile tehnologic și profesional, care încheie cursurile în data de 1 iulie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio