Ştiri locale

Percheziţii în Sfântu Gheorghe pentru o evaziune fiscală de 780.000 lei

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Astfel, la data de 31 mai a.c., polițiști din cadrul SICE Covasna au pus în executare șase mandate de percheziție domiciliară și au efectuat două controale economice în orașele Sfântu Gheorghe, Otopeni și în municipiul București.

Publicitate

Cu ocazia perchezițiilor au fost identificate și ridicate mijloace materiale de probă, înscrisuri și medii de stocare a datelor în format electronic.

Din cercetări a reieșit faptul că un operator economic din județul Covasna ar fi achiziționat mărfuri de pe raza municipiului București, pentru care ar fi fost întocmite facturi fiscale, evidențiate în actele contabile, dar care nu provin de la adevărații furnizori ai mărfurilor, fiind afectată astfel trasabilitatea acestora și comportamentul fiscal corect al tuturor agenților economici implicați pe lanțul de achiziție – distribuție – desfacere cu amănuntul.

Prejudiciul sesizat este în valoare de aproximativ 780.000 lei, urmând a fi stabilit în mod concret pe parcursul cercetărilor care vor fi continuate cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în modalitatea evidenţierii, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio