Ştiri locale

Dansatorii Clubului Sportiv „Sport-All” Sfântu Gheorghe, 5 medalii de aur la mondialele din Croația

O echipă de dansatori a Clubului Sportiv „Sport-All” Sfântu Gheorghe a reușit să câștige nu una, ci 5 medalii de aur la Campionatul Mondial „Dance Star”, care s-a derulat săptămâna trecută în Croația.

Trupa ZDance s-a impus la toate cele 5 categorii la care s-a înscris, iar competiția nu a fost una ușoară, având în vedere că pe întreaga durată a competiției care s-a desfășurat pe Coasta Adriaticii au concurat în total 7.000 de dansatori din toată lumea.

„Am așteptat cu nerăbdare, mai mult ca oricând, Campionatele Mondiale din acest an. La preselecțiile de la București ne-am calificat în Liga A cu 4 dintre producțiile noastre și am avut o coregrafie de rezervă pe care am lucrat-o, am șlefuit-o până în ultima zi pentru a concura la preselecția de la Poreč! În data de 24 mai a avut loc preselecția O Hour și am avut primul nostru succes. Ninja GOrls a învins toate celelalte producții și s-a clasat pe primul loc, calificându-se în Liga A. Deschiderea oficială a concursului Dance Star a avut loc în seara zilei de 25 mai. Pe scena amenajată la malul mării, în aplauzele publicului, fiecare echipă a defilat sub propriul steag. Această seară unică și de neuitat s-a încheiat cu un strălucitor foc de artificii montat în apă, a durat cam 15 minute. Apoi a venit data de 26 mai, ziua care a decis totul!”, a transmis antrenoarea dansatorilor, Vass-Vitus Kinga.

Premiile au fost obținute de producțiile:

– „Candy Crush” – Andreea Cîrlan – solo, Comercial dance, copii;

– „Totally Spies” – Nicole Vivien Kajcsa, Nóra Daragics și Kriszta Szakács-Dálnoki – duo, trio, cvartet, comercial dance, mini;

– „0 Gravity” – Renáta Kibédi, Csengelle Kovács, Balázs Szidónia, Székely Adrienn și Andreea Cîrlan – grup, Comercial dance, copii;

– „ReDemption” – Stinghe Szófia, Brandabura Ingrid, Cojocaru Kriszta Adrienn, Székely Anett, Kaláka Kriszta, Krizbai Zsanett, József Orsolya, Székely Adrienn, Andreea Carlan, Kibédi Renáta, Kovács Csengelle, Balázs Szidónia, – grup, Comercial dance , junior;

– „Ninja GOrls” – Szófia Stinghe, Ingrid Brandabura, Kriszta Adrienn Cojocaru, Anett Székely și Kriszta Kaláka – grup, Dans comercial, seniori.

Reuşita echipei este cu atât mai importantă cu cât momentul a marcat şi despărţirea de două dintre dansatoare Clubului din Sfântu Gheorghe, Ingrid Brandabura şi Szófia Stinghe, care se retrag pentru moment din lumea magică a dansului pentru a se concentra pe finalizarea cu succes a ultimului an de liceu.

„A fost foarte, foarte bine, peste aşteptări, dar şi foarte obositor, lung, cu emoţii, plânsete şi râsete, deci cu de toate. Este o muncă mare în spatele acestui succes, sunt 10 ani de zile. Împreună am început, dansatorii mari sunt de 10 ani cu noi. A fost şi un moment foarte delicat la acest Campionat, pentru că pentru două dintre dansatoarele noastre – Ingrid Brandabura şi Szófia Stinghe – a fost ultimul lor concurs cu Asociaţia noastră, acum intră în clasa a 12-a şi nu vor mai putea fi prezente, vor pleca apoi la facultate şi probabil că acolo o să continue (…) După 10 ani împreună să îţi iei rămas bun după un asemenea moment, este ideal. Se spune că trebuie să te retragi când ai ajuns în vârf. Ele au ajuns la cel mai înalt nivel. Eu le-am crescut, au fost perseverente, au stat lângă mine şi lângă echipă, deşi poate ar fi avut multe alte lucruri care să le atragă: chefuri, prieteni. Au rămas fidele echipei, au ales drumul mai greu dar cu mai multe satisfacţii. Sunt sigură că aceste fete o să se realizeze şi vor avea succes în viaţă, au demonstrat în aceşti 10 ani”, ne-a spus Vass-Vitus Kinga.

Antrenoasrea povesteşte că dansatorii erau însetaţi după astfel de competiţii, întrucât pandemia nu le-a mai permis să se deplaseze la concursurile importante.

„Am avut 2 ani fără participare la Campionatul Mondial Dance Star, nu ne-am dus din cauza pandemiei, dar fiecare grup a evoluat extrem de mult în perioada asta, s-a văzut diferenţa. Erau însetaţi după acest concurs. Erau în total 7.000 de dansatori, un număr extrem de mare, au fost 1.400 de producţii. Timp de 5 zile, paralel pe două scene, s-a derulat concursul pentru Liga A şi Liga B, de dimineaţă de la 08:00 până seara la 20:00. A fost o atmosferă şi o energie de nedescris”, ne-a mai spus intructoarea.

În prezent, Clubului Sportiv „Sport-All” Sfântu Gheorghe antrenează circa 85 de dansatori, dintre care 15 participă la astfel de competiţii.

(Ioana Ardeleanu)

 

Publicitate
banner we radio