Ştiri locale

Percheziţii în Sfântu Gheorghe: au fost găsite 600 de grame de cannabis şi două sere interioare în care erau cultivate plante de cannabis

Poliţiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Covasna, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna, au efectuat joi, 19 mai, în municipiul Sfântu Gheorghe, 3 percheziții domiciliare la persoane bănuite de deținere și trafic de droguri de risc.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite 600 de grame de cannabis, 11 plante de cannabis, 0,3 grame de hașiș, 3 grame de pudră de cannabis, 4.490 de lei, 125 de euro și 20 de USD.

Publicitate

De asemenea, polițiștii au descoperit două sere interioare, în care erau cultivate plante de cannabis, care aveau instalații de iluminare și aerisire, precum și alte obiecte necesare cultivării plantelor respectiv: filtre, soluții și îngrășăminte pentru plante.

Doi bărbați au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna, fiind reținuți, pentru 24 de ore. Ulterior, au fost prezentați Tribunalului Covasna, care a dispus măsura controlului judiciar.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiuni au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna – Poliția Municipiului Sfântu Gheorghe – Biroul Investigații Criminale, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic, dar și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna.

Cercetările sunt continuate, pentru documentarea întregii activități infracționale.

Precizăm că, pe întregul parcurs al procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Foto arhiva

Publicitate
banner we radio