Ştiri locale

Patru persoane reţinute la Sfântu Gheorghe pentru înşelăciune; trei dintre ele ar fi cerut bani să aranjeze o căsătorie

Poliţiştii covăsneni au reţinut patru persoane bănuite de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune, trei dintre ele fiind suspectate că ar fi solicitat bani sub pretextul că vor aranja o căsătorie.

„Poliţiştii efectuează cercetări într-un dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, faţă de trei femei de 43, 22 şi 23 de ani şi doi bărbaţi de 22 de ani, respectiv 39 de ani, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune. Din cercetări a reieşit că, la data de 8 octombrie 2020, două dintre persoanele cercetate ar fi indus în eroare o persoană, căreia i-ar fi oferit spre vânzare mai multe de cartuşe de ţigări fără însă a deţine astfel de bunuri, creându-i acesteia un prejudiciu în valoare de 3.300 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna.

Publicitate

Conform aceleiaşi surse, pe parcursul anchetei poliţiştii au mai stabilit că, în perioada octombrie-decembrie, trei dintre suspecţi ar fi indus în eroare o persoană în vârstă, cerându-i mai multe sume de bani sub falsul pretext că îi vor aranja o căsătorie. Prejudiciul creat victimei se ridică la 36.800 de lei.

„La data de 17.12.2020, poliţiştii au efectuat trei percheziţii domiciliare la adresele unora dintre persoanele bănuite de săvârşirea infracţiunilor. Faţă de patru dintre persoanele cercetate de poliţişti a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând a fi prezentate organelor judiciare competente pentru luarea măsurilor legale”, se mai menţionează în comunicat.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio