Ştiri

Acord total pentru Guvernul Cîțu: PNL are 9 ministere, 6 la USR PLUS și 3 la UDMR

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR s-au înțeles vineri seară pe repartizarea ministerelor în viitorul guvern de coaliție.

În negocierile de dimineață partidele au bătut palma pe repartiția marilor funcții: Florin Cîțu premier și Ludovic Orban președinte al Camerei Deputaților.

Publicitate

Declarațiile liderilor coaliției PNL – USR PLUS – UDMR, făcute vineri seara:

Ludovic Orban: Așa cum ne-am angajat imediat după ce românii au votat, cele trei partide au ajuns azi la o înțelegere în ce privește structura guvernului. Florin Cîțu e candidatul la funcția de premier. PNL are candidat pentru președinția Camerei Deputaților, USR PLUS are candidat la șefia Senatului. Vor fi doi vicepremieri, 18 ministere. 9 ministere la PNL, 6 USR PLUS și 3 UDMR.

PNL va gestiona Ministerul de Externe, Ministerul Apărării, Ministerul Finanțelor, Ministerul Internelor, Ministerul Educației, Ministerul Energiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Muncii, Ministerul Culturii.

Dan Barna: Am găsit cea mai bună soluție pentru coaliție. Portofoliile asumate de USR PLUS sunt: Justiția, Transporturi, Sănătate, Fondurile Europene, Cercetare și Inovare și Digitalizare, Economie și Antreprenoriat

Dacian Cioloș: Avem mai multe proiecte pe Justiție, dincolo de a repara ce a stricat PSD. Avem Fondurile Europene – inclusiv PNRR, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Am pus într-un singur minister Cercetarea, Inovarea și Digitalizarea pentru că e nevoie în economie. Negocierile nu s-au finalizat, mai avem programul de guvernare, dar eu cred că ce a fost mai greu a trecut.

Kelemen Hunor: Am avut discuții pentru stabilitate parlamentară. Sunt convins că vom reuși să asigurăm atât investițiile pentru economie, pentru locuri de muncă, educație și sănătate. Noi ne-am asumat să fim alături de colegii noștri la formarea majorității și în guvern. Vom asuma Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Sportului și Tineretului.

Publicitate
banner we radio