Ştiri locale

OPC Covasna: „Cele mai multe reclamații se referă la serviciile de telefonie mobilă și la facturile de energie electrică”

Cele mai multe reclamaţii primite de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Covasna vizează operatorii de telefonie mobilă, dar și furnizorul de energie electrică, iar aproape un sfert dintre sesizările înregistrate în primele 3 luni ale acestui an s-au dovedit a fi neîntemeiate.

Potrivit unui raport prezentat marți, în primele 3 luni ale anului, CJPC Covasna a primit 176 de sesizări și reclamații, dintre care doar 6 s-au dovedit a fi întemeiate, reclamanții fiind despăgubiți pentru prejudiciile generate de calitatea necorespunzătoare a produselor și serviciilor.

Publicitate

Un număr de 41 de reclamații s-au dovedit a fi neîntemeiate, 31 au fost nesoluționabile, iar 25 au fost redirecționate către alte Comisariate sau instituții competente.

De asemenea, în 9 situații reclamațiile au fost retrase și clasate, iar 64 au fost rezolvate pe cale amiabilă, arată raportul prezentat de reprezentanții CJPC Covasna.

„Am avut o reclamație referitoare la un furnizor de servicii de telefonie mobilă, unde clientului i s-a schimbat abonamentul pe perioada derulării contractului, iar operatorul economic a fost amendat pentru că a schimbat regulile jocului. Cele mai multe reclamații vin din zona telefoniei mobile, dar acum, mai nou, avem o grămadă de reclamații care vizează și Electrica, respectiv faptul că facturile emise sunt, în marea lor parte, estimate iar ordinul ANRE precizează că la 6 luni trebuie citit contorul. Ei estimează și la 24 de luni…”, a precizat reprezentantul CJPC Covasna, comisarul Benke Enikő.

Printre sesizările neîntemeiate s-a numărat și cea a unui consumator cazat într-o unitate hotelieră din județ, care a reclamat că vecinii din hotel i-au avariat autoturismul aflat în parcarea unității, după ce, în timpul unei petreceri, au aruncat mai multe obiecte pe geam.

O altă consumatoare a reclamat zgomotul făcut de capacele de canal situate în fața casei sale, iar un bărbat stabilit în străinătate a reclamat faptul că un magazin online de produse alimentare tradiționale românești, care se obliga să livreze în afara țării, nu a onorat livrarea, deoarece site-ul se afla în faza de testare, prin care operatorul economic evalua piața și potențialii clienți.  

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio