Ştiri locale

O tânără născută la Sfântu Gheorghe își caută mama și cei 7 frați biologici

O tânără în vârstă de 25 de ani, originară din județul Covasna, își caută mama biologică și pe cei 7 frați. Ötvös Tűnde Réka s-a născut în data de 26 iulie 1998 la Sfântu Gheorghe, însă nu a apucat niciodată să își cunoască familia biologică. A fost adoptată și crescută în Statele Unite ale Americii, iar acum speră să își cunoască mama naturală, pe numele ei Ötvös Jolán, despre care tot ce știe este că a mai adus pe lume alți 7 copii.

Apelul a fost distribuit pe pagina de Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”.

„Salutari din SUA! Numele meu românesc a fost Tunde Reka Otvos și m-am născut pe 26 iulie 1998 în  județul Covasna, la Sfântu Gheorghe. Numele mamei biologice este Jolan Otvos și mai am 7 frați pe care aș vrea foarte mult să îi cunosc. Dacă cunoașteți detalii privind povestea mea, v-aș ruga foarte mult să scrieți mesaj cu detalii pe această pagină. Va mulțumesc frumos pentru fiecare distribuire și vă mulțumesc că încercați sa mă ajutați în căutarea mea”, se arată în postarea de pe Facebook.

Cei care cunosc și pot oferi informații despre mama biologică a tinerei și despre frații ei, pot scrie AICI.

Tânăra nu este singura care și-a regăsit familia biologică prin intermediul acestei pagini. În urmă cu doi ani, o altă tânără născută în 1995, la Sfântu Gheorghe, și adoptată la vârsta de 8 luni după ce mama ei a abandonat-o în maternitate, și-a spus povestea pe aceeași pagină, iar câteva zile mai târziu și-a regăsit mama naturală pe care a căutat-o mai bine de un deceniu (detalii AICI).

Tot în 2021, o femeie născută la Sfântu Gheorghe în urmă cu 40 de ani a postat un apel similar, în speranța că își va găsi familia naturală (știrea, AICI). Din păcate, apelul ei a rămas fără rezultat până în prezent.

Un alt tânăr, născut în 1991 la Sfântu Gheorghe, și adoptat la vârsta de 4 ani de o familie din Statele Unite ale Americii, a pornit în căutarea familiei despre care spunea că nu ştie foarte multe, însă își dorește să o cunoască. Apelul postat pe grupul de Facebook s-a viralizat în doar câteva zile, iar tânărul și-a regăsit familia biologică (AICI)iar în luna ianuarie a acestui an scriam despre un alt tânăr născut la Sfântu Gheorghe în urmă cu 26 de ani, care și-a regăsit familia biologică cu ajutorul acestei pagini (știrea, AICI).

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio