Ştiri locale

Un tânăr născut la Sfântu Gheorghe și-a regăsit familia biologică după 26 de ani

Un tânăr născut la Sfântu Gheorghe în urmă cu 26 de ani și-a regăsit familia biologică în urma unei postări pe o pagină dedicată persoanelor adoptate. Karácsony Benedek a venit pe lume în data de 5 ianuarie 1997, însă mama biologică nu l-a vrut, astfel că a ajuns în grija Casei de copii Sânmartin din județul Harghita. La vârsta de doi ani a fost adoptat de o familie iubitoare, căreia spune că îi datorează totul.

Deși spune că nu i-a lipsit nimic, tânărul a simțit mereu că lipsește o parte din trecutul său, astfel că a pornit în căutarea celei care i-a dat naștere. Apelul său a fost postat pe pagina de Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”, și a fost distribuit de peste o mie de ori în mediul online, iar zilele trecute postarea a fost actualizată cu mesajul „familia găsită și reunită” (AICI).

Publicitate

„Am fost adoptat la vârsta de 2 anișori de la casa de copii din Sânmartin – Harghita, de o familie minunată căreia îi datorez totul pentru ceea ce sunt astăzi, dar ca oricărui copil adoptat, lipsește ceva din trecutul meu. De aceea apelez la această pagină și la voi toți oameni minunați să mă ajutați să îmi cunosc rădăcinile, să știu dacă mai am frați sau surori”, a transmis tânărul în apelul său.

Tânărul nu este singurul care și-a regăsit familia biologică prin intermediul acestei pagini. În urmă cu aproape doi ani, o tânără născută  în 1995, la Sfântu Gheorghe, și adoptată la vârsta de 8 luni după ce mama ei a abandonat-o în maternitate, și-a spus povestea pe aceeași pagină, iar câteva zile mai târziu și-a regăsit mama naturală pe care a căutat-o mai bine de un deceniu (detalii AICI).

Tot în 2021, o femeie născută la Sfântu Gheorghe în urmă cu 38 de ani a postat un apel similar, în speranța că își va găsi familia naturală (știrea, AICI). Din păcate, apelul ei a rămas fără rezultat.

Un alt tânăr, născut în 1991 la Sfântu Gheorghe, și  adoptat la vârsta de 4 ani de o familie din Statele Unite ale Americii, a pornit în căutarea familiei despre care spunea că nu ştie foarte multe, însă își dorește să o cunoască. Apelul postat pe grupul de Facebook s-a viralizat în doar câteva zile, iar tânărul și-a regăsit familia biologică (AICI).

(Ioana Ardeleanu)

 

 

Publicitate
banner we radio