Info Trafic, Ştiri locale

O nouă acţiune a Poliţiei Rutiere la Sfântu Gheorghe: 12 şoferi prinşi de radar joi dimineaţă

Acțiune în municipiul Sfântu Gheorghe

Astăzi, 12 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și ai Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe au efectuat o acțiune cu caracter preventiv în municipiul Sfântu Gheorghe, pe strada Lt. Păiș David, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră cu accent pe depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză instituit pe sectorul respectiv de drum.

Publicitate

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3480 de lei, dintre care 12 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză

De asemenea, au fost reținut un certificat de îmatriculare.

Au condus sub influența alcoolului

La data de 11 august a.c., în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe au fost sesizați despre faptul că în zona Pieții  Fântânii, din municipiu, un conducător auto a lovit un stâlp de susținere a unor indicatoare auto, după care  a părăsit locul evenimentului.

Polițiștii au identificat conducătorul auto, un bărbat de 52 de ani, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La aceeași data, în jurul orei 02.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe au depistat un bărbat de 48 de ani, care conducea un autoturism, pe strada Fabricii, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,72mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri prezentate polițiștii au întocmit dosare penale și efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conform art. 336  din Cod Penal.

(Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna)

Publicitate
Publicitate
banner we radio