Info Trafic, Ştiri

Marea Britanie. Închisoare pe viață pentru şoferii care provoacă accidente mortale și se află sub influența alcoolului sau a drogurilor

Șoferii care provoacă accidente mortale în Marea Britanie și se află sub influența alcoolului sau a drogurilor riscă închisoare pe viață de săptămâna aceasta, conform BBC citată de Biziday.

Pedeapsa actuală pentru aceste infracțiuni este de până la 14 ani de închisoare. Noua lege urmează să fie aplicată în Anglia, Scoția și Țara Galilor, dar nu și în Irlanda de Nord, care are legi separate privind siguranța rutieră. De asemenea, noua legislaţie va înăspri pedepsele și în cazul în care șoferii fac accident din cauza condusului neglijent sau agresiv, dar și pedepsele în cazul șoferilor care provoacă răni grave victimelor.

Publicitate

Secretarul de Justiție afirmă că “Numeroase familii și vieți au fost distruse din cauza comportamentelor nesăbuite la volan. Cei care greșesc trebuie să știe că riscă închisoarea pe viață”. Guvernul a argumentat că dorește să se asigure că “pedepsele reflectă gravitatea crimelor și nenorocirile pe care șoferii ucigași le lasă în urma acțiunilor de la volan”.

Propunerea de modificare a legislației rutiere a fost inițiată încă din 2017 și urmează să intre în vigoare marți.
Publicitate
banner we radio