Ştiri locale

Rezultate Bac judeţul Covasna: Rată de promovare de 69,3%. O singură medie de 10 în judeţ

Ministerul Educaţiei a publicat luni dimineaţă rezultatele examenului de Bacalaureat. Astfel, în judeţul Covasna, din cei 1.060 de elevi prezenţi, 735 au luat examenul (69,33%), obţinând medii peste 6. Vezi AICI lista cu rezultatele pentru judeţul Covasna.

În judeţul nostru a fost înregistrată o singură medie de 10, fiind vorba de un elev de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, profilul Ştiinţele Naturii.

Publicitate

 

Ministrul Educaţiei a anunţat că rata de promovare la Bacalaureat la nivel naţional a fost de 73,3% la sesiunea de vară, cea mai ridicată din ultimii 10 ani. Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, fruntaș este județul Cluj, cu 85,1% promovabilitate. La polul opus se află Ilfovul, cu doar 47%.

Ministrul a precizat că s-au înregistrat 162 de medii de 10, dintre care 30 la București. În schimb, au fost 8 județe fără vreo medie de 10.

Notele elevilor la Bacalaureat sunt anonimizate, pentru al treilea an, astfel că fiecare candidat la această sesiune de Bac trebuie să introducă în platforma bacalaureat.edu.ro codul primit de la școală, pentru a vedea notele pe care le-a obținut atât la probele scrise, cât și la cele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.

Absolvenții nemulțumiți de notele primite pot să depună contestații tot astăzi, de la ora 12:00 până la ora 18:00. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate vineri, 1 iulie.

Publicitate
banner we radio