Ştiri

Mâncare stricată şi apă cu E-coli, la Poiana Braşov. 16 sportive au ajuns la Spital

Carne stricată, apă infestată şi alimente expirate, asta au găsit inspectorii ANPC în două restaurante din Poiană Braşov, una dintre destinaţiile de top din turismul românesc. „Dacă eu nu crap, nu crapă nimeni”, a reacţionat cu cinism un patron amendat.

Şi, totuşi, 16 sportive cazate în Poiana Braşov şi care au făcut antrenamente pe Postăvarul au ajuns la spital cu dureri de burtă, greţuri şi vărsături. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor (ANPC) au stabilit că tinerele au băut apa de izvor care ajunge la robinetele din Cabana Postăvarul şi care e plină de e-coli, informează ProTV.

Publicitate

Veniţi în control, inspectorii au constatat că apa de izvor este strânsă în rezervoare vechi şi murdare.

„S-au dezvoltat mai multe colonii. Ele sunt de e-coli, cele de culoare albastră, şi colonii de bacterii coliforme. Ele pot să producă un sindrom enteric destul de puternic dureri gastrointestinale, urmate de durere”, a declarat Gheorghe Puchianu, şeful laboratorului DSVSA Braşov, pentru sursa citată.

Cabanierul s-a arătat mirat. „Am avut şi un grup de copii de grădiniţă care au stat la noi o săptămână întreagă, ei beau apă numai de la robinet şi nu s-a întâmplat cu niciun copil absolut nimic”, a spus el. Cabana a fost închisă până când instalaţia va fi igienizată.

Probleme la fel de grave au fost găsite de inspectori şi la restaurantul hotelului Căprioara, unde toată mâncarea era expirată.

Din carnea rămasă din săptămâna precedentă patronul făcuse… mici, ca şi când odată tocată carnea s-ar fi regenerat. „Expirată, dar nu stricată. Uitaţi-vă la mine, dacă eu nu crap, nu crapă nimeni. Nu pot să o arunc!”, a spus el.

Mai mult, niciun aliment nu avea acte de provenienţă, iar ouăle erau expirate de cel puţin 20 de zile, după cum a constatat inspectorul venit în control. În frigider a fost găsită şi brânză stricată, dar şi o roşie mucegăită.

Crezând că îi poate trage pe sfoară pe inspectori, patronul a susţinut că mâncarea stricată urma să fie dată la… urs.

„Fugi cu ursul!” i-or fi spus inspectorii de la ANPC, care i-au dat o amendă de peste 40.000 de lei.

Publicitate
Publicitate
banner we radio