Ştiri

Un paraşutist a murit după ce a aterizat forţat la aeroclubul de la Ghimbav

Un parașutist a aterizat forțat la Aeroclubul de la Ghimbav. Un echipaj SMURD de terapie intesivă a fost trimis pentru acordarea primului ajutor. La aeroclubul de la Ghimbav a sosit şi un elicopter SMURD de la Târgu Mureș, pentru a prelua parapantistul rănit. Este vorba despre un paraşutist în vârstă de 35 de ani. Din păcate, este în comă, nu respiră și este ventilat mecanic.

Paraşutistul nu a mai putut fi transportat la Târgu Mureş deoarece starea sa este foarte gravă şi instabilă, iar zborul i-ar fi putut fi fatal. El a fost dus cu un echipaj SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Tânărul de 35 de ani a decedat la scurt timp după ce a ajuns la spital din cauza rănilor foarte grave. Din păcate medicii nu au putut face nimic pentru a-l salva. Paraşutistul era în comă şi nu putea respira singur.

Publicitate

Paraşutistul este de la Aeroclubul Brașov și era în timpul unui salt de antrenament şi nu ar fi respectat direcţia de aterizare, respectiv direcţia vântului.  

Directorul Aeroclubului României, George Rotaru, a anunţat că s-au constituit două comisii: una la aereoclub şi una de la Centrul de Investigaţii şi Analiza pentru Siguranţa Aviaţiei Civile, pentru determinarea cauzelor exacte care au determinat accidentul.

Publicitate
Publicitate
banner we radio