Ştiri locale

Lucrările la complexul sportiv și de agrement din stațiunea Covasna vor fi demarate în această primăvară

Lucrările pentru construirea stadionului de fotbal și a terenului multifuncțional pentru handbal și tenis din orașul Covasna vor fi demarate în primăvara acestui an, după ce Primăria stațiunii și Compania Națională de Investiții (CNI) au încheiat la finalul anului trecut un acord pentru realizarea investiției.

Proiectul, în valoare de circa 8 milioane de lei, presupune amenajarea unui teren de fotbal de mari dimensiuni, cu gazon artificial și instalație pentru iluminat nocturn, tribune cu 500 locuri, teren multifuncțional pentru handbal și tenis, clădiri cu vestiare și grupuri sanitare, locuri de parcare, alei pietonale și spații verzi.

Publicitate

Potrivit primarului Gyerő József, contractul de execuție a fost deja încheiat, obiectivul fiind în prezent în faza de proiectare tehnică, iar următorul pas este ca Primăria să emită autorizația de construcție.

„Este un proiect finanțat prin CNI, a cărui valoare este de circa 8 milioane de lei, și care deja a fost licitat de cei de la CNI, există ofertantul declarat câștigător, s-a încheiat contractul de execuție, iar acum obiectivul se află în faza de proiectare tehnică. Urmează să emitem autorizația de construire, iar în primăvară va începe construcția. Aici suntem deja dincolo de toate pericolele din punct de vedere administrativ, respectiv să fie contestată soluția de la achiziție, sau să nu fie ofertanți”, a explicat edilul.

Sală de sport cu 180 de locuri, bază ISU, tabără pentru copii, teatru de vară și sală de bowling

Centrul de agrement și sportiv va fi amenajat în vecinătatea Poligonului din localitatea Chiuruș, iar pe lângă această lucrare, Primăria Covasna are în plan și construirea unei săli de sport cu 180 de locuri, a cărei valoare a fost estimată la 10 milioane de lei. Totodată, autorităților locale intenționează ca în viitorul apropiat, în zonă să fie amenajată o tabără pentru copii, un teatru de vară și o sală de bowling.

„Lângă acest complex sportiv vom construi și o sală de sport, tot prin CNI, achiziția este în derulare, sunt foarte mulți ofertanți. Nu știm deocamdată evaluarea și nu știm dacă se va contesta sau nu, dar în măsura în care nu vor fi contestații, se va încheia contractul și, cu siguranță, lucrările vor începe anul acesta. Aici, noi trebuie să asigurăm fiabilitatea din punct de vedere al utilităților întregii zone. Apă avem deja, apa potabilă de la Covasna merge la Chiuruș, trece pe lângă acest perimetru, facem canalizarea, și trebuie să rezolvăm curentul. Cu siguranță că va trebui să construim o stație de transformare a curentului de medie tensiune, urmează să planificăm cu cei de la Electrica, și să rezolvăm și culoarele de ieșire de pe și înspre DN 13E, trebuie să ajustăm PUZ-ul acestei locații și să îl pliem pe specificul acestor activități. Tot acolo, în perspectivă, dacă vom găsi finanțare, dorim să construim o tabără pentru copii, un teatru de vară și o sală de bowling, dar pentru asta deocamdată nu avem finanțare”, ne-a mai spus primarul Gyerő József.

Edilul spune că bazele sportive vor putea fi utilizate atât de localnici și turiști, dar mai ales de echipele sportive care vin în cantonament în această zonă.

„Sectorul privat le oferă spații de cazare de înaltă clasificare dar, din păcate, aceste echipe nu au infrastructură sportivă. Până acum, cei care veneau la noi mergeau la Sfântu Gheorghe sau la Târgu Secuiesc pentru cantonamente, iar în măsură în care vom putea să le asigurăm și un stadion și o sală de sport la nivelul solicitat de către sportivi, vor rămâne în oraș, astfel că vor beneficia în mod direct și hotelierii, și cei care prestează servicii”, a mai spus primarul.

Planurile Primăriei Covasna pentru această zonă includ și construirea unei baze ISU Covasna, pentru construirea căreia Primăria va pune la dispoziție, cu titlu gratuit, un teren de circa 2.000 mp.

„Deja am avut mai multe discuții cu inspectorul-șef al ISU, lt. col Adrian Simtea, și se pare că ei o să obțină o finanțare, iar atunci noi le vom pune la dispoziție cu titlu gratuit o suprafață de circa 2.000 mp în acest perimetru, lângă drum, pentru că este mare nevoie”, a explicat edilul.

În ceea ce privește stadionul multifuncțional, demersurile pentru realizarea investiției au fost demarate în urmă cu mai bine de doi ani, perioadă în care Primăria stațiunii a beneficiat, printre altele, de sprijinul Asociației Județene de Fotbal Covasna și de cel al Consiliului Județean Covasna.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio