Ştiri locale

Stăpânul câinilor care au atacat un copil la Sfântu Gheorghe, arestat la domiciliu 30 de zile

Bărbatul în vârstă de 41 de ani din Sfântu Gheorghe, ai cărui câini au atacat, marți, un copil de 10 ani în timp ce acesta se îndrepta de la școală spre casă, a fost plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Deși omul a declarat că cei 8 câini pe care îi are nu aveau cum să scape și a negat faptul că animalele lui l-ar fi rănit pe copil, procurorii au stabilit că acesta nu a luat toate măsurile de prevenire a atacului și a permis ca animalele sale să iasă din curte fără botniță și lesă, deși exemplarele pe care le deține sunt catalogate ca fiind câini periculoși sau agresivi.

Publicitate

Vineri seara, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar sâmbătă acesta a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sfântu Gheorghe cu propunere de arestare preventivă.

„Judecătorul a dispus arestarea inculpatului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, Ionel Pădurariu.

Băiatul de 10 ani a ajuns în stare de șoc, cu răni deosebit de grave pe întreg corpul, și doar o minune a făcut să scape cu viață în urma atacului. Anchetatorii au stabilit că viața copilului a fost pusă în pericol, iar leziunile traumatice deosebit de grave cu care s-a ales necesită 55-60 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații.

„La data de 19.02.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de proprietarul exemplarelor canine împlicate în atac, o persoană în vârstă de 41 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane (…) S-a reţinut că la data de 15.02.2022, în jurul orei 15:20, inculpatul, în calitate de deținător al mai multor exemplare canine catalogate ca fiind câini periculoși sau agresivi (…) nu a luat măsurile de prevenire a atacului canin și a permis ca animalele să părăsească perimetrul proprietății sale, să ajungă în loc public fără botniță și fără a fi ținute în lesă, unde au atacat persoana vătămată, minor în vârstă de 10 ani, și i-au provocat prin mușcare leziuni traumatice deosebit de grave, care necesită 55-60 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații și care i-au pus viața în pericol”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe într-un comunicat de presă.

Amintim că atacul s-a petrecut marți, în jurul orei 15:20, pe strada Fermei din Sfântu Gheorghe, chiar proprietarul câinilor fiind cel care l-a găsit pe copil plin de sânge în vecinătatea proprietății sale. Șocant este că după atac, bărbatul l-a luat pe copil în casă și i-a făcut duș cu apă caldă, i-a spălat rănile, l-a învelit într-o pătură și i-a pregătit un ceai.

Ambulanța chemată la fața locului l-a dus pe băiat de urgență la spitalul Județean din Sfântu
Gheorghe, însă pentru că rănile sale erau extrem de grave, personalul medical a decis ca acesta să fie transferat la Spitalul Clinic de Copii din Brașov, unde a fost supus mai multor intervenții chirurgicale și de reconstrucție a țesuturilor lipsă.

Mai multe detalii AICI.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio