Ştiri

Kelemen Hunor: „În privința infrastructurii școlare, situația e dezastruoasă. Nu putem rezolva nici în cinci ani, trebuie o perspectivă mai lungă”

„Așa cum vedem în acest moment, situația de pe teren e dezastruoasă, trebuie să spunem măcar în acest cerc, în acest cadru mai restrâns”, a spus joi vicepremierul Kelemen Hunor, referindu-se la infrastructura din sistemul de educație. La prima întâlnire a Comitetului pentru monitorizarea implementării Proiectului România Educată, el a afirmat că situația infrastructurii e atât de gravă încât „nu putem rezolva în trei ani de zile. Nu putem rezolva nici măcar în cinci ani de zile. Trebuie să vedem o perspectivă mai lungă”.

„Ar trebui să începem să acționăm”, a spus vicepremierul la ședința menționată, în care a insistat pe nevoia de investiții în infrastructură. Kelemen a arătat că investițiile vor fi etapizate, iar pentru „școlile sigure” și cele „sănătoase” va fi nevoie de o armonizare a măsurilor, pentru că se încadrează „în România Educată, în această viziune mare, și nu se poate o abordare diferențiată”.

Publicitate

Kelemen Hunor, despre „situația dezastruoasă” a infrastructurii școlare: „Dacă noi vom face o evaluare corectă și o propunere corectă, atunci eu cred că în câțiva ani putem rezolva o grămadă de chestiuni care sunt legate de infrastructura școlară și vom putea asigura condiții mai bune pentru copiii. Deci, din acest punct de vedere, urmează încă o armonizare, fiindcă și școlile sigure și sănătoase trebuie încadrate în România Educată în această viziune mare, nu se poate o abordare diferențiată.

Și putem etapiza aceste investiții în așa fel încât nu spun la sfârșitul mandatului actualului guvern, dar pe termen un pic mai lung să avem rezultate. Pentru că, așa cum vedem în acest moment, situația de pe teren e dezastruoasă, trebuie să spunem măcar în acest cerc, în acest cadru mai restrâns, e o situație dezastruoasă, nu putem rezolva în trei ani de zile. Nu putem rezolva nici măcar în cinci ani de zile. Trebuie să avem o perspectivă mai lungă. Ar trebui să începem să acționăm.”

Publicitate
Publicitate
banner we radio