Ştiri locale

Incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit 4 la mie în cinci localităţi din judeţul Covasna. De vineri se aplică noile restricţii

Incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit pragul de 4 la mia de locuitori în cinci localităţi din judeţul Covasna, printre care municipiul Sfântu Gheorghe şi oraşul staţiune Covasna, informează Direcţia de Sănătate Publică.

Potrivit datelor postate joi pe pagina de internet a instituţiei, în localitatea Comandău se înregistrează o rată de 12,54 la mia de locuitori, în localitatea Bixad de 7,03 la mia de locuitori, în timp ce în municipiul Sfântu Gheorghe a atins 5,36 la mie, în staţiunea Covasna – 4,37 la mie, iar în comuna Arcuş – 4,12.

Publicitate

Pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a impus restricţii suplimentare în aceste localităţi – în Sfântu Gheorghe, Covasna, Arcuş şi Bixad circulaţia cetăţenilor în afara locuinţelor fiind interzisă după ora 20,00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, fără declaraţie şi fără motive întemeiate. De asemenea, magazinele sunt închise la ora 18,00, iar activitatea sălilor de fitness, suspendată până la scăderea incidenţei sub 3,5 la mie.

În comuna Comandău se menţin restricţiile enumerate, însă acestea se aplică pe tot parcursul săptămânii, nu doar în weekend, până la scăderea incidenţei sub 7,5 la mie.

Comuna Valea Crişului se află foarte aproape de pragul de 4 la mie, situându-se la 3,96 la mia de locuitori, relevă raportul zilnic al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.

În judeţul Covasna sunt 8 localităţi cu incidenţa sub 3 la mie, 11 localităţi sub 2 la mie, 11 localităţi sub 1 la mie, iar 8 nu au niciun caz de COVID-19.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Covasna s-au înregistrat 7.062 de cazuri de COVID-19, dintre care 85 în ultimele 24 de ore, rata cumulată la nivel de judeţ fiind de 2,67 la mie.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio