Ştiri locale

Încă 3 accidente pe pârtia de la Şugaş Băi, în primele zile ale lunii. Salvamont Covasna: „Vă rugăm să respectați codul de conduită!”

Numărul accidentelor produse pe pârtiile de schi din judeţ creşte. Numai în ultimele două zile au fost înregistrate încă 3 evenimente pe domeniul schiabil de la Şugaş Băi, iar Salvamontiştii fac un nou apel la respectarea codului de conduită, pentru evitarea accidentărilor.

Doi copii de 7, respectiv 12 ani au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unor căzături, iar o femeie de 38 de ani a suferit răni la unul dintre genunchi în timp ce cobora pe pârtia mare.

Publicitate

„În primele două zile ale lunii februarie s-au produs 3 accidente pe domeniul schiabil de la Șugaș Băi. În data de 01 februarie, un copil de 12 ani a căzut pe pârtia mare și s-a rănit la genunchiul drept. Membrul vătămat a fost imobilizat de către personalul Salvamont, iar după acordarea primului ajutor a fost predat echipajului de urgență SMURD. În data de 02 februarie, Serviciul Public Salvamont Covasna a fost nevoit să intervină la două accidente. Un copil de 7 ani, în urma unei căzături s-a accidentat la frunte și a suferit răni superficiale. După acordarea primului ajutor minorul a fost predat instructorului de schi. O femeie în vârstă de 38 de ani s-a rănit la genunchiul drept în timp ce cobora pe pârtia mare. După acordarea primului ajutor a fost predată echipajului medical de urgență. Vă rugăm să respectați codul de conduită pe pârtiile de schi!!!”, au transmis reprezentanţii Salvamont Covaswna într-o postare pe Facebook.

De la deschiderea sezonului de schi din acest an, pe pârtiile din județ s-au petrecut deja 12 accidente, majoritatea în staţiunea Șugaș Băi.

Salvamontiștii îi roagă pe turiști să își adapteze viteza în funcție de gradul de dificultate al pârtiei și de pregătirea pe care o au, să nu staționeze pe mijlocul pârtiei, și să respecte indicatoarele de semnalizare și balizele de marcare.

De asemenea, nu trebuie să lipsească echipamentele de protecție.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio