Ştiri locale

Genţi, telefoane mobile şi portofele – printre obiectele uitate de locuitorii din Sfântu Gheorghe în autobuzele Multi-Trans

Genţi şi ghiozdane, diferite obiecte vestimentare, portofele sau chiar telefoane mobile, sunt câteva dintre lucrurile pe care unii călători le-au uitat de-a lungul timpului în mijloacele de transport în comun din Sfântu Gheorghe. Şi deşi de cele mai multe ori proprietarii sunt găsiţi relativ repede, sunt şi situaţii în care este nevoie de sprijinul Poliţiei pentru ca „păgubiţii” să reintre în posesia bunurilor pierdute.

Directorul Multi-Trans, Titesz Zoltán, a explicat că toate obiectele lăsate în urmă de călători sunt inventariate de Secretariatul companiei de transport public în comun, iar reprezentanţii societăţii încearcă apoi să dea de urma celor care le-au pierdut. Dacă acest lucru nu este posibil, obiectele sunt predate către IPJ Covasna.

Publicitate

„Anul acesta, din fericire, şi ca un fapt interesant, oamenii nu au uitat atât de multe lucruri în autobuze, în general domnişoarele şi doamnele uită genţi cu de toate în interior, câteodată am găsit şi ghiozdane ale copiilor, fulare. Anul acesta nu au fost foarte multe cazuri. Am avut de-a lungul timpului şi telefon mobil uitat, dar unul mai vechi, nu pot să apreciez ce valoare o fi avut. A mai fost uitat un portofel cu carduri, cu bani, acolo de fapt cardurile sunt mai importante pentru că pot fi foarte mulţi bani pe ele, dar noi nu putem să apreciem valoarea”, ne-a spus directorul Multi-Trans, Titesz Zoltán.

În ceea ce priveşte procedura de recuperare a bunurilor pierdute, acesta a explicat că persoanele care se prezintă la sediul companiei din Sfântu Gheorghe trebuie să descrie cât mai exact obiectul sau obiectele pierdute.

„Este o procedură internă pentru recuperarea bunurilor. Teoretic, în momentul în care un şofer găseşte ceva în autobuz, trebuie să anunţe imediat Secretariatul. Se face un proces verbal, se trece bunul într-un registru şi încercăm să dăm noi de persoana care a uitat obiectul, dacă găsim o carte de identitate, sau ceva pe care să fie trecut numele persoanei respective, şi în general găsim. Când nu putem identifica persoana respectivă, ţinem obiectul o perioadă, după care îl predăm Poliţiei. Până acum am reuşit, anul acesta am reuşit să identificăm toate persoanele, un singur caz a fost, o persoană care a uitat o haină în autobuz, dar s-a interesat persoana, a venit la Secretariat, ne-a descris obiectul pierdut, ca să ştim că e al ei, după care l-a preluat. Anul acesta a fost inteesant şi pentru noi faptul că nu au fost uitate multe obiecte în autobuzele noastre”, a mai spus Titesz Zoltán.

Persoanele care au pierdut diferite obiecte în autobuzele din Sfântu Gheorghe, se pot prezenta la sediul Multi-Trans din Strada Császár Bálint nr. 6.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio