Ştiri locale

Bucătăria Spitalului Municipal Târgu Secuiesc, dotată cu echipamente de ultimă generaţie

Bucătăria Spitalului Municipal din Târgu Secuiesc a fost dotată recent echipamente de ultimă generaţie, printr-o sponsorizare în valoare de 65.000 de euro oferită de grupul HS Timber Production din Reci.

Predarea oficială a bucătăriei unităţii medicale a avut loc marţi, 28 decembrie, în cadrul unei conferinţe de presă la care au luat parte președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, viceprimarul municipiului Târgu Secuiesc, Szilveszter Szabolcs, managerul spitalului, Canea-Kocsis András, dar şi directorul companiei din Reci, Adrian Radu.

Publicitate

Într-o postare pe Facebook, reprezentanţii Primăriei au transmis că donaţia a fost făcută la solicitarea Municipalităţii.

„La cererea Primăriei, compania HS Timber Production din Reci a oferit un sprijin financiar de 65.000 de euro (…) Echipamentul de bucătărie a fost pus la dispoziție de firma MDL din Târgu Mureș, reprezentată de Nagy Ildikó, cea care a subliniat că totul a fost pregătit pentru a asigura cea mai bună calitate a alimentării pacienților, și că vor continua să fie parteneri în a ajuta spitalul din Târgu Secuiesc să se dezvolte”, se arată în postare.

Managerului unităţii medicale, Canea-Kocsis András, a explicat că planificarea pentru derularea proiectului a fost demarată în luna septembrie, după semnarea acordului de finanțare, moment în care conducerea unităţii medicale a vrut să demareze şi lucrările de reparare a interiorului clădirii.

Renovarea şi instalarea echipamentelor s-au realizat într-o lună.

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a declarat că HS Timber Production a oferit deja de peste 50 de ori sprijin financiar în județul Covasna, în domeniile cultură, sănătate şi sport, fiind primul judeţ care a primit sprijin pentru crearea unui laborator PCR la începutul pandemiei.

„Investiția predată astăzi este vitală pentru spitalul din Târgu Secuiesc, și investiția nu s-a terminat încă, pentru că tot astăzi am dat indicații despre cum vrem să continuăm”, a declarat preşedintele CJ Covasna, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Primăriei Târgu Secuiesc.

Noul echipament de bucătărie include instrumente pentru gătit mâncare, dar și pentru depozitarea alimentelor, procesare și pregătire în mod corespunzător, iar alte investiții pentru servicii de servire și transport sunt în plan în perioada următoare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio