Ştiri

Florin Cîțu, despre cluburi și restaurante: Vom suspenda activitatea celor care nu respectă restricţiile

Cluburile și restaurantele care încalcă restricțiile vor avea activitatea suspendată, spune premierul Florin Cîțu. Executivul are pregătit un proiect de ordonanță de urgență pentru situația în care Parlamentul nu aprobă propunerea Guvernului.

„Am avut un amendament pe care parlamentarii nu au vrut să îl depună. Dl. Bode avem pregătită o ordonanță de urgență prin care vom suspenda activitatea acelor cluburi care nu respectă legislația în vigoare. Activități economice, nu neapărat cluburi”, spune Florin Cîțu.

Publicitate

El precizează că în primă fază va fi suspendată două săptămâni activitatea agenților economici care nu respectă regulile, apoi suspendarea va fi mai mare.

Şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că Parlamentul va discuta în această săptămână un proiect care va permite suspendarea pentru două săptămâni a activității localurilor care sunt amendate de trei ori pentru nerespectarea regulilor impuse în pandemie.

Bode a spus că va cere conducerii PNL să propună în coaliție introducerea pe agenda Parlamentului a unui proiect în acest sens.

„O să solicit conducerii PNL să discute în coaliție foarte serios ca în această săptămână pe agenda Parlamentului să fie aprobat prioiectul de lege care modifică OUG privind regimul sancțiunilor. Sancțiunile nu sunt suficiente din păcate. (…) Legea 55 să fie modificată astfel încât după una, două, trei sancțiuni, instituțiile statului să poată suspenda activitatea agentului economic care nu respectă regulile de protecție danitară. Dacă se repetă, se trece la nivelul următor și aplicăm sigiliul pe locație”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

El a spus că poliția a făcut peste 5.000 de controale în localuri în acest week-end și a aplicat zeci de amenzi, unele la unități care sunt amendate în mod repetate.

Publicitate
banner we radio