Ştiri locale

E oficial! De marţi Municipiul Sfântu Gheorghe intră în scenariul roşu al pandemiei

Începând de marţi, 23 martie, se închid restaurantele şi barurile la interior, dar şi instituţiile de spectacole şi cinematograful

Din păcate numărul cazurilor noi de COVID-19 a crescut constant în ultima perioadă inclusiv la Sfântu Gheorghe, fapt ce a dus la depăşirea ratei de incidenţă de 3 cazuri la mia de locuitori. Acest lucru înseamnă intrarea Municipiului în scenariul roşu, o decizie oficială în acest sens fiind luată luni de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Publicitate

Astfel, începând de marţi, 23 martie, timp de cel puţin două săptămâni, se închid restaurantele şi barurile la interior (terasele vor putea funcţiona), iar instituţiile de spectacole sau concerte, precum şi Cinema Arta vor înceta să funcţioneze cu prezenţă fizică a spectatorilor. De asemenea, activitatea cu publicul a sălilor de jocuri de noroc este interzisă.

Vezi AICI cum vor învăţa elevii în Sfântu Gheorghe şi alte 3 localităţi din judeţ care intră în scenariul roşu

În ceea ce priveşte instituţiile de învăţământ din Sfântu Gheorghe, copiii din grădiniţe şi elevii claselor primare vor fi prezenţi fizic la ore, în timp ce elevii claselor V-VII şi IX-XI vor învăţa în sistem online. Cursurile pentru elevii din anii terminali se vor desfășura cu prezență fizică doar a jumătate din numărul total de elevi, fiind vorba de revenirea la un scenariu hibrid.

Rata de incidenţă a cazurilor în Sfântu Gheorghe a ajuns luni la 3,09 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile, fiind vorba despre 198 de cazuri active la nivelul oraşului în ultimele două săptămâni.

Publicitate
banner we radio