Ştiri locale

Festivalul de artă contemporană pulzArt7 se desfăşoară sub genericul Anul Elevilor

Festivalul de artă contemporană pulzArt7, care va avea loc în luna septembrie la Sfântu Gheorghe, sub genericul Anul elevilor, le oferă tinerilor posibilitatea de a se implica în organizarea evenimentului.

„De aproape 7 ani, Festivalul de arte contemporane pulzArt a umplut un gol cultural în viaţa artistică din Sfântu Gheorghe prin promovarea unor noi moduri de gândire în ceea ce priveşte arta. Ceea ce au în comun toţi artiştii participanţi este nerespectarea limitelor genurilor artistice, precum şi realizarea unor lucrări de artă impresionante. Dacă sunteţi interesaţi de tendinţele inovatoare pe care cultura internaţională le oferă, le puteţi găsi la pulzArt. Datorită faptului că anul 2019 este „Anul elevilor” în Sfântu Gheorghe, pulzArt oferă o mare oportunitate pentru tineri de a se exprima liber şi de a-şi găsi drumul în lumea artei”, menţionează organizatorii.

Publicitate

Concurs pentru realizarea unor instalaţii în spaţii publice

Aceştia au lansat un concurs pentru realizarea unor instalaţii în spaţii publice, cei interesaţi putându-şi depune proiectele pe adresa de email kultura@sepsi.ro până pe 12 august.

„Aşteptăm idei pentru instalaţii în spaţii publice, cu buget redus, simple, dar creative, neprezentate încă în cadrul unor festivaluri sau expoziţii anterioare – alături de punerea în aplicare a acestora, cu care cei interesaţi pot interacţiona şi care, totodată, inspiră gânduri şi activează emoţii. Avem posibilitatea de a premia trei dintre lucrările trimise de candidaţi. Pentru cheltuielile realizării s-a alocat o sumă de câte 2.500 lei pentru fiecare candidat, care, cu obligaţia încheierii unui contract, va fi alocată după anunţarea rezultatelor”, menţionează sursa citată.

Lucrările vor trebui finalizate până pe 18 septembrie şi vor fi expuse în cadrul festivalului care va avea loc în perioada 19 – 22 septembrie, în Piaţa Centrală din municipiu.

Publicitate
Publicitate
banner we radio