Ştiri locale

E oficial: CNI va finanța construcția Centrului balneoclimateric din Covasna

Construcția centrului balneoclimateric multifuncțional din Covasna, care ar urma să se întindă pe o suprafață de aproximativ trei hectare în apropierea pârtiei de schi a stațiunii, va fi realizată cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții (CNI).

Recent, proiectul a fost declarat câștigător, astfel că autoritățile locale urmează să încheie în perioada următoare contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor.

Publicitate

„Centrul Wellness a fost declarat câștigător prin CNI pentru proiectare și execuție. A durat mult până când am ajuns în acest punct, sunt cel puțin 3 ani de când ne-am apucat noi de documentație. Urmează să încheiem la Ministerul Dezvoltării contractul de proiectare și execuție. Mă bucură foarte mult că nu au fost contestații, a fost o firmă ofertantă, se pare că e o firmă serioasă”, ne-a spus primarul stațiunii, Gyerő József.

Potrivit proiectului, centrul ar urma să cuprindă, printre altele, un ștrand, bazine interioare și exterioare, spații de alimentație publică și de agrement, terenuri de sport și de joacă pentru copii, o zonă de SPA și wellness, saune, hidromasaj, camere pentru masaj și relaxare.

La întocmirea studiului de fezabilitate, investiția a fost estimată la peste 56 de milioane de lei.

Viitorul centru ar urma să ofere locuri de muncă pentru 60 de persoane, numărul angajaților urmând să fie suplimentat cu încă 14 în perioada sezonului estival (4 luni pe an).

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio