Ştiri locale

Bufniţă rănită, găsită pe o stradă din Sfântu Gheorghe. Medicul veterinar i-a amputat o aripă şi nu va mai putea zbura niciodată

O bufniţă cu aripa ruptă, găsită de un locuitor din Sfântu Gheorghe, marţi dimineaţă, pe o stradă din municipiu, a fost preluată de reprezentanţii Gărzii de Mediu Covasna, şi de cei ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, şi predată unui medic veterinar din localitatea Micfalău.

Din păcate, pasărea nu va mai zbura niciodată, pentru că aripa fracturată nu a mai putut fi salvată, iar medicul veterinar a luat decizia să i-o amputeze.

Publicitate

Comisarul-şef al Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea, ne-a explicat că bufniţa va rămâne, cel mai probabil, în captivitate pentru tot restul vieţii, într-un centru specializat.

„Am fost anunţaţi ieri dimineaţă, colegii noştri s-au dus la faţa locului împreună cu colegii de la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi au dus bufniţa la un medic veterinar. Era destul de mare, în jur de 2 ani, un mascul, care a fost găsit la Sfântu Gheorghe, în zona Electrica, în spate la Dedeman. Din păcate, aripa i-a fost amputată pentru că era destul de rupt osul. Nu i se va mai da drumul în natură, va rămâne într-un centru. Sperăm să îşi revină măcar, să mănânce, pentru că nu e sigur că se poate adapta în captivitate”, ne-a explicat şeful Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea.

Bufniţa este o specie strict protejată prin lege, fiind interzisă deţinerea sau rănirea în vreun fel a acestei păsări, iar cei care încalcă legea se pot alege cu dosare penale.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio