Ştiri locale

E oficial: Circulaţia maşinilor şcolilor de şoferi, interzisă la Sfântu Gheorghe la orele de vârf. Măsura va intra în vigoare din 28 februarie

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat joi un proiect de hotărâre care vizează interzicerea circulaţiei maşinilor şcolilor de şoferi pe tot teritoriul oraşului la orele de vârf, când traficul rutier este foarte aglomerat.

Proiectul adoptat a suferit modificări faţă de forma iniţială, în urma unei discuţii pe care primarul Antal Árpád a avut-o miercuri seară cu reprezentanţii şcolilor de şoferi din oraş.

Publicitate

În urma întâlnirii a fost agreat în unanimitate ca aceste intervale orare să fie 7:30-8:30 şi 15:30-16:30, urmând ca măsura să nu fie valabilă în weekenduri, în zilele de sărbători legale, dar nici în timpul vacanţelor şcolare.

„În această formulă avem susţinerea inclusiv a şcolilor de şoferi, astfel că de luni, 28 februarie, această măsură poate intra în vigoare. Această decizie nu este una împotriva şcolilor de şoferi, cu toţii avem înţelegere faţă de cei care acum învaţă să conducă, însă s-au schimbat foarte multe în ultimii 30 de ani. Dispariţia poligoanelor este una care a complicat foarte mult traficul, pentru că elevii şcolilor de şoferi învaţă direct în trafic manevrele de bază, care pe vremuri se învăţau în poligon”, a declarat primarul Antal Árpád.

Acesta a mai spus că este în interesul tuturor să nu se creeze nervozitate în rândul şoferilor din cauza faptului că, spre exemplu, un elev care învață să conducă porneşte mai greu într-o intersecţie sau încurcă traficul din cauza vitezei mici cu care circulă.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Publicitate
banner we radio