Ştiri locale

Dr. Keresztesi Arthur, noul director medical interimar al Spitalului Județean Sfântu Gheorghe

De la mijlocul lunii august, Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe are un nou director medical, în persoana medicului specialist de medicină legală dr. Keresztesi Arthur, după ce mandatul medicului primar radiolog Roşu Mátyás a încetat. Fostul director medical ocupa funcția din luna iunie a anului 2019, fiind angajat ca interimar.

Managerul spitalului, András-Nagy Róbert, a precizat în cadrul unei conferințe de presă că medicul, care își va continua activitatea în cadrul unității medicale, a fost cel care a luat decizia de a nu mai asigura interimatul, invocând, printre altele, motive personale. Pe de altă parte, acesta a precizat că în prezent întreg Comitetul Director al spitalului este angajat pe perioadă determinată, asigurând interimatul pentru cel mult 6 luni, după ce mandatul managerului a încetat în data de 31 octombrie.

Publicitate

„Dl. Roşu Mátyás a zis că vrea să se ocupe mai mult de familie, partea de administrativ l-a deranjat mai mult, pentru că îi lua foarte mult timp din activitatea medicală. I-a încetat mandatul, și el a fost pe perioadă determinată (…) În prezent, toți suntem cu mandat pe perioadă determinată, interimari. Mandatul meu de manager a încetat pe 31 octombrie și de aceea avem numire pe o perioadă interimară de maximum 6 luni, timp în care Consiliul Județean și Consiliul de Administrație al Spitalului vor organiza concurs pentru funcția de manager, după care vor fi organizate concursurile pentru celelalte funcții din Comitetul Director”, a declarat managerul spitalului.

Dr. Keresztesi Arthur s-a născut la Hunedoara și a copilărit și crescut la Târgu Mureș, oraș în care, în 2012, a absolvit facultatea de medicină. Un an mai târziu și-a început rezidențiatul la IML Mureș, unde în 2015 a absolvit masteratul în Managementul Serviciilor Medicale, iar un an mai târziu a obținut titlul de doctor în științe medicale.

Și-a susținut examenul de specialitate în 2019 la INML București, an în care și-a început și activitatea de medic specialist la Serviciul de Medicină Legală Ialomița. În 2021 a fost transferat la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, unde este angajat începând cu data de 1 aprilie, iar în data de 15 august a fost numit interimar în funcția de director medical. Medicul locuiește în prezent în Brașov și este tatăl unei fetițe de 4 ani.

„La preluarea mandatului, le-am spus colegilor că pun mare accent pe comunicare, ușa mea este deschisă să rezolvăm în mod amiabil și în interesul pacientului orice situație mai veche sau apărută în practica curentă. În perioada imediat următoare, mai exact în următoarele 11 luni, trebuie să ne ocupăm de acreditarea spitalului. Eforturile depuse până acum de colegi au fost intense, iar următoarele 11 luni vor fi la fel de intense, iar cu ocazia asta aș vrea să le și mulțumesc pentru munca depusă. Sperăm să se termine cu bine această perioadă și să obținem ceea ce ne-am propus. În perioada aceasta scurtă, domnul manager a reușit să-mi prezinte direcția de dezvoltare a spitalului, cu toate construcțiile demarate și în curs de demarare”, a spus dr. Keresztesi Arthur.

Predecesorul său, medicul primar radiolog Roşu Mátyás, fusese numit în funcție în luna iunie a anului 2019, după ce mandatul medicului primar obstetrician-ginecolog Antal Álmos a încetat  după aproape 9 ani de la numire.

Managerul spitalului, András-Nagy Róbert, a precizat că în următoarele 6 luni vor fi organizate concursurile pentru ocuparea funcției de manager și a celor de directori din cadrul Comitetului Director.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio