Ştiri locale

Două drumuri interjudeţene din zona Baraolt, reabilitate anul viitor cu fonduri europene

Două drumuri judeţene din zona Baraolt, care fac legătura cu Braşov şi Harghita, vor intra în reabilitare şi modernizare începând de anul viitor, lucrările urmând să fie finanţate din fonduri europene, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor.

Potrivit acestuia, este vorba despre DJ 131 Baraolt – Tălişoara – Vârghiş şi DJ 122 Malnaş-Băi – Micfalău – Băţanii Mari – Biborţeni – Baraolt – podul de la Augustin.

Publicitate

„Este cea mai mare lucrare de infrastructură rutieră care va porni anul viitor în zona Baraoltului – 50 de kilometri de drum judeţean, mai mult de 15 poduri şi 20 de kilometri de şanţuri betonate în localităţi. Sunt două lucrări, am semnat contract de finanţare pe Programul Operaţional Regional împreună cu judeţul Braşov şi cu judeţul Harghita. S-au finalizat proiectele de execuţie, am făcut documentaţia pe care o punem pe SEAP pentru executarea acestor două mari lucrări. Eu presupun că, anul viitor, putem începe efectiv lucrările, putem să dăm ordin de începere a lucrărilor”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Acesta a menţionat că reabilitarea DJ 122 pe tronsonul Malnaş Băi-Baraolt va costa 88 de milioane de lei, precizând că de la graniţa cu judeţul Braşov lucrările vor fi continuate de autorităţile din judeţul învecinat pe tronsonul podul Augustin – Ormeniş – Apaţa – Măieruş – DN1.

Cel de-al doilea proiect, ce vizează DJ 131, va fi finanţat cu 47 de milioane de lei pentru reabilitarea tronsonului Baraolt – Tălişoara – Vârghiş, lucrările urmând să fie continuate până la Odorheiu Secuiesc de autorităţile din judeţul Harghita.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio